Tragična SMRT srpskog glumca: Bio je ŠMEKER, žene ga obožavale, a jedan pogrešan POTEZ ga koštao života!( FOTO)

0

Glumački kadar filmske i pozorišne scene bivše Jugoslavije je bio fantastičan i tome svjedoče mnoga filmska i serijalizovana kao i dramska ostvarenja u 20. vijeku prije nego je rat podijelio tu nekada prosperitetnu državu. Mnogo glumaca i glumica sa ovih prostora se pokazalo fantastičnim i njihova se djela i dan danas gledaju.

Jedan od naših slavnih glumaca bio je i Aleksandar Aca Gavrić koji je za kratke četiri decenije svog života ostavio veliki trag na rane akcione i vojne filmove bivše Jugoslavije. Rođen je 1932. godine a 1956. godine je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti i odmah se bacio u svoju prvu filmsku ulogu.

Glumio je u raznim filmovima kao što su “Marš na Drinu”, “Signal nad gradom”, “Obračun” i drugi, te je bio u svim filmovima koje je režirao tad slavni režiser Živord Žika Mitrović. Aca je bio poznat po svom markantnom izgledu i nekako je izgledao tipično holivudski, što nije predobro prolazilo. Zbog ovoga je stalno dobijao iste uloge dobrog momka i junaka koji se borio protiv zla, a to je nešto što je on uvijek pokušavao da promijeni te da mu daju raznovrsnije uloge. Zbog toga se neko vrijeme povukao iz filma i glumio u pozorištima u Splitu i Zadru.

Najveća uloga mu je bila Kapetan Leši koji je bio albanski vojnik i po kojemu je kasnije napravljen i jako popularan strip. Aca je nažalost poginuo sa samo 40 godina davne 1972. godine u saobraćajnoj nesreći na Inđiji gdje se vozio sa svojom 18-godišnjom djevojkom Jasminom Lisac. Šta vi mislite o ovome?