Trenutno Vijesti

„Tata je pojeo osam kolača, mama tri manje, koliko su zajedno pojeli?“ Kad vidite odgovor učenika iz Bosne, tri dana nećete sebi doći (FOTO)

Poznato je da djeca dok su mala ne znaju da lažu i da uvijek kažu tačno ono šta misle u tom trenutku jer još nisu u potpunosti ukalupljeni u neke društvene norme i obrasce ponašanja. Od kada postoji internet možemo svaki dan na društvenim mrežama gledati i slušati preslatku dječicu koji imaju tako smješne izvale da neke od njih postanu jako popularne pa ih poslije dosta ljudi i ponavlja u svakodnevom životu.

Tako je svima poznata rečenica u cijelom našem regionu legendarna” Bože Petra”, a i u mnogim snimcima koji obično nastaju u vrtićima ima svakakvih smiješnih situacija. Sjećamo se i dječaka iz Srbije koji je na pitanje ko je predsjednik države odgovorio da mu ne zna ime ali da zna da je lopov. Pored ovih odgovora uživo koji nas najviše i nasmiju postoje i oni koji se znaju pojaviti na internetu a to su uglavnom sastavi i zadaće koje su klinci pisali u školi.

Koliko je dječija logika zapanjujuće jednostavna možete vidjeti i iz primjera koji vam danas donosimo. Dječak čiji je rad u pitanju je iz Bosne i Hercegovine a imao je kontrolni iz matematike a u pitanju su bile operacije oduzimanja i sabiranja. Zadatak je bio tekstualne prirode i djeca su trebala da izračunaju sljedeće: Ako je tata pojeo osam kolača a mama tri manje od njega koliko su kolača zajedno pojeli?

Odgovor dječaka je nasmijao i učiteljicu ali i sve koji su ovo vidjeli na društvenim mrežama. Naime, mališan se nije zamarao računanjem nego je njegov odgovor glasio:”Cijelu tepsiju”.

Oglasi – Advertisement