„Tata je pojeo osam kolača, mama tri manje, koliko su zajedno pojeli?“ Kad vidite odgovor učenika iz Bosne, tri dana nećete sebi doći (FOTO)

0
113

Poznato je da djeca dok su mala ne znaju da lažu i da uvijek kažu tačno ono šta misle u tom trenutku jer još nisu u potpunosti ukalupljeni u neke društvene norme i obrasce ponašanja. Od kada postoji internet možemo svaki dan na društvenim mrežama gledati i slušati preslatku dječicu koji imaju tako smješne izvale da neke od njih postanu jako popularne pa ih poslije dosta ljudi i ponavlja u svakodnevom životu.

Tako je svima poznata rečenica u cijelom našem regionu legendarna” Bože Petra”, a i u mnogim snimcima koji obično nastaju u vrtićima ima svakakvih smiješnih situacija. Sjećamo se i dječaka iz Srbije koji je na pitanje ko je predsjednik države odgovorio da mu ne zna ime ali da zna da je lopov. Pored ovih odgovora uživo koji nas najviše i nasmiju postoje i oni koji se znaju pojaviti na internetu a to su uglavnom sastavi i zadaće koje su klinci pisali u školi.

Koliko je dječija logika zapanjujuće jednostavna možete vidjeti i iz primjera koji vam danas donosimo. Dječak čiji je rad u pitanju je iz Bosne i Hercegovine a imao je kontrolni iz matematike a u pitanju su bile operacije oduzimanja i sabiranja. Zadatak je bio tekstualne prirode i djeca su trebala da izračunaju sljedeće: Ako je tata pojeo osam kolača a mama tri manje od njega koliko su kolača zajedno pojeli?

Odgovor dječaka je nasmijao i učiteljicu ali i sve koji su ovo vidjeli na društvenim mrežama. Naime, mališan se nije zamarao računanjem nego je njegov odgovor glasio:”Cijelu tepsiju”.