TANJU BOŠKOVIĆ JE OSTAVILA LJUBAV NJENOG ŽIVOTA, TA REČENICA JOJ SE UREZALA U PAMĆENJE: Nije imala sreće…

0

O javnim ličnostima imamo prliku svakodnevno čitati razne novosti, a medijima i onima koji to čitaju je od uvek bilo zanimljivo kada se piše o njihovom privatnim životima, naročito ako je nešto kontraverzno. Glumci i glumice su svakako deo javnog života i ove ličnosti su itekako prepoznatljive gde god da se pojave. Ono što je karakteristično za prostor bivše Jugoslavije, pored dobro razvijene muzičke industrije je i to da imamo mnogo generacija dobrih i kvalitetnih glumaca i glumica.

Jedna od takvih je i Tanja Bošković, koja važi za jednu od najboljih i najpoznatijih glumica svoje generacije. Rođena je 27. juna 1953. godine u Beogradu. Mnogi je pamte po ulogama u kultnim filmovima, tv serijama i u pozorištu. Ona po mišljenju mnogih važi i za jednu od najlepših glumica na prostorima Balkana.

Kada je u pitanju njen privatni život, Tanja je bila u braku sa srpskim rediteljem Dejanom Karaklajićem koji je najpoznatiji po filmu “Ljubavni život Budimira Trajkovića”. Par ima dvoje dece, a razveli su se kad su oni bili mali. Ova veza nije uspela da opstane, a čovek koga je neizmerno volela, kako ona kaže, je ostavio rečima: “Ne vredi, ti si udata za pozorište”. Sin Đorđe je završio Fakultet političkih nauka i početkom 2014. godine se oženio u Americi, a ćerka Lana je krenula majčinim stopama i postala je glumica.

Tanja je priznala nije imala sreće u ljubavi i da su je muškarci često ostavljali. Ona i sama priznaje da je razlog tome njena velika predanost pozorištu i glumi. “Meni je žao što nisam uspela da bivam udata. Prosto mi nije Bog dao taj dar, dao mi je druge darove. Na tome sam beskrajno zahvalna. A ovo nisam umela”.