Svjetska Organizacija za Zdravlje odjednom promijenili stav o nošenju masku – Pogledajte zbog čega oni tvrde da virus slabi i šta se trenutno dešava u svijetu! – Savjeti za deset
Vijesti

Svjetska Organizacija za Zdravlje odjednom promijenili stav o nošenju masku – Pogledajte zbog čega oni tvrde da virus slabi i šta se trenutno dešava u svijetu!

Po najnovijim vijestima BBC-a trenutno se dešavaju ogromne promjene u preporukama za javna mjesta tokom pandemije korona virusa koja još uvijek nije završena, bez obzira na to što su se ljudi počeli masovno opuštati kao da virus nikada nije ni postojao.

Stručnjaci iz WHO (SZO) od samog početka korona virusa upozoravaju građane da ne nose maske zbog toga što bi zbog njih mogli da imaju lažan osjećaj sigurnosti koji može da bude izuzetno opasan zbog toga što prestanemo da vodimo računa o bitnijim stvarima kao što je učestalo pranje ruku.

Ali zbog nekog razloga njihovo mišljenje se naglo preokrenulo, i sada tvrde da bi građani trebali da nose maske čak i na javnim mjestima, i tvrde da je to zbog toga što je rizik transmisije korona virusa veći nego ikada.

Po njihovim mišljenjima maske mogu da budu veoma korisna stvar u borbi protiv korona virusa, i da mogu da smanje rizik transmisije, i tvrde kako uopće ne bi trebale da stvaraju lažan osjećaj sigurnosti kod građana.

Oglasi – Advertisement