Svekrva mi je otkrila trik kako da bez ribanja očistim zagorjelu šerpu! Ovo svaka domaćica mora da zna

0

Svi znaju da kada zagori šerpa da je zaista teško sve to oribati i očistiti, a u situaciji da ste se naljutili ili ste nešto nervozni, onda će to da ide brže jer želite što prije da završite, ali tada biste možda mogli i oštetiti šerpu pa će sljedeći put kada budete kuhali u njoj postojati više šansi da se ponovo ovo desi.

Ipak, ako budete smireni, onda zna biti dug proces ribanja i čišćenja šerpe. To se zna često desiti, a mi danas za vas imamo par metoda koje mogu da vašu šerpu dovedu do savršenstva i u to ćete sami da se uvjerite kada probate ovaj trik.

Možete odmah da zaboravite na silno ribanje i čišćenje jer će ovaj proces trajati kratko i bit će efikasan što je još bitnije. Prvo što trebate uraditi jeste da dno šerpe pospete sa sodom bikarbonom pa je onda prelijte sa vodom vrelom.

Nakon toga ćete ostaviti da se to ohladi pa možete da onda operete vašu šerpu na uobičajan način sa deterdžentom i vodom. Nakon toga možete da sipate u šerpu malo vode i alko holnog sirćeta pa ostavite da to vri na tihoj vatri minutu do dvije i dodajte u to par kašika sode bikarbone.

Ta mješavina može brzo da zapjeni pa bi trebali obratiti pažnju dok to radite, a kada se ohladi, onda operite šerpu. Na kraju možete da na dno te šerpe sipate sredstvo za čišćenje rerni pa ostavite da to djeluje i operite šerpu na način kao što to inače radite.