Igor Benčina, talentirani glumac čije izvanredne izvedbe trenutno pratimo na HBO-u u popularnoj seriji “Zlatni dečko”, predstavlja starijeg brata Petra Benčine. Poznat kao misteriozni zavodnik s imidžom “opasnog momka”, Igor je stekao priznanje zahvaljujući svojim uvjerljivim ulogama.

Karakteran i neustrašiv u pristupu svojim ulogama, Igor je četiri godine stariji od Petra i ljubav prema glumi razvio je još u djetinjstvu. Iako je prvobitno krenuo putem dizajna nakon srednje škole, vratio se svojoj pravoj strasti i upisao glumačku akademiju pod mentorstvom profesora Nebojše Dugalića. Od tada, Igor Benčina briljira na malim i velikim ekranima te u kazalištu.

Za razliku od svog brata Petra, koji se često pojavljuje na društvenim događanjima i naslovnim stranama, Igor je izgradio imidž tajanstvenog muškarca čiji privatni život ostaje obavijen velom misterije. Njegovi prijatelji nisu povezani s glumačkim svijetom, a čak i s vlastitim bratom rijetko razgovara o poslu. S tri kuma, građevincem, vajarom i grafičkim dizajnerom, Igor dijeli najbliže odnose.

U intervjuu za Hello, Igor je otkrio da više preferira raditi nego pričati o sebi. Želi da ljudi cijene njegove uloge i likove koje stvara, bez da ih njegova privatnost ometa u iluziji koju stvaraju. Njegova odlučnost da ostane suzdržan od javnosti proizlazi iz uvjerenja da je bolje ostati u pozadini, iako neki smatraju da je važno da gledatelji bolje upoznaju glumce kao osobe.

Igor Benčina je naglasio da je ljubav prema glumi proizašla iz atmosfere u obitelji u kojoj je odrastao. S obzirom da je rođak glumice Branke Pujić, obitelj je uvijek bila okupana živom, mediteranskom atmosferom. S druge strane, od oca je naslijedio ljubav prema sportu, budući da je otac bio fudbalski golman.Što se tiče ljubavnog života Igora Benčine, i dalje ostaje prava misterija nakon godina javne izloženosti. Šuškalo se o vezi s mladom kolegicom, glumicom Martom Bjelicom, ali ni on ni Marta nisu otvoreno komentirali svoj odnos.

Nedavno je igrao u filmu “Volja sinovljeva” s Martom, prva srpska postapokaliptična saga redatelja Nemanje Ćeranića, koja će imati premijeru ove jeseni. Igor je trenutno prepoznatljiv po ulogama u filmu i seriji “Zlatni dečko”, ali se pamti i po ulogama u serijama poput “Žigosani u reketu”, “Pet”, “Grupa” i “Crna svadba”.

Povratak na početak karijere otkriva da je Igor Benčina ostvario svoje prve televizijske i filmske uloge 2004. i 2005. godine, istovremeno igrajući u predstavama u raznim pozorištima. Kroz suradnju s holivudskim glumcima u mini-seriji “Poslednji panteri” redatelja Jacka Thornea, Igor je stekao brojne uloge u domaćim produkcijama.Svojim nadolazećim filmovima “Deca” i “Volja sinovljeva”, Igor Benčina nastavlja graditi svoj ugled i s nestrpljenjem očekujemo da ga vidimo u novim značajnim ulogama.