Svaku kvaku i bravu pre zime, OBAVEZNO namažite OVIM: Bit ćete nam zahvalni kada vidite rezultat

0

Nekoliko puta smo pisali o tome kako je internet od velike koristi danas ljudima, a isto tako i društvene mreže jer tu možemo da nađemo neke veoma dobre savjete i trikove koji su vezani za svakodnevni život i koji nam mogu da olakšaju svakodnevnicu.

Mi smo za vas danas spremili jedan super trik koji je potreban za svako domaćinstvo, a zbog toga što nam je zima veoma blizu, ovaj savjet će vam biti od velike koristi i mogli ste i sami vidjeti po naslovu da se ovdje radi o kvakama koje mi skoro uvijek zaboravljamo.

Što se tiče stolarije, ona je od velike važnosti, te je bitno da je održavate redovno i što se tiče prozora i vrata, onda veoma često zaboravimo na kvake, a to ne bi trebalo biti tako.

Sve to bi trebalo podmazivati, a od ključne važnosti je i da to uradimo prije nego što zima dođe, a vi ćete da uz pomoć toga doprinjeti da vam se kvake lakše otvaraju i zatvaraju, dok će i okovi koji su inače najskuplji element PVC i aluminijske stolarije duže trajati.

U tome nije potrebno da kupujete neke skupe preparate nego samo iskoristite stari dobri vazelin, dok bi tu mast mnogi ljudi inače trebali da imaju, pa je potrebno samo da sa suhom krpom obrišete jezičak na svakoj bravi i kvaki, te onda sa prstima nanesete malu količinu vazelina pa onda par puta i zatvorite i otvorite prozor da bi se mast mogla rasporediti ravnomjerno.