Vjerujemo da ste svi upućeni u sitauciju koja se proteklih dana dešavala na Kosovu. Nekoliko osoba je nažalost izgubilo svoje živote, a isto tako je policija na Kosovu uspjela zaplijeniti ogromne količine oružja koji su trebali biti iskorišteni u do sada nepoznate svrhe. Mnoge javne ličnosti su se oglasile povodom ovoga a među njima je bio i najpoznatiji i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, koji je riješio da iznese svoje mišljenje o situaciji koja se dogodila i povodom pogibije srpskih ličnosti.

Novak Đoković, kojeg mnogi smatraju najvećim tenisačem u povijesti, nedavno je svojim Instagram profilom obilježio tragične događaje koji su se prije nekoliko dana dogodili na Kosovu i Metohiji. Prilikom odavanja počasti odao je počast Srbima koji su stradali u nasilju. Đoković je nedavno podijelio emotivnu fotografiju na kojoj stoji ispred Hrama Svetog Save. Na slici je zabilježen trenutak kada građani Srbije paljenjem svijeća odaju počast i sjećanje na duše stradalih.

Na fotografiji koju je objavio srbijanski sportaš nalazi se poruka “Svaka je suza molitva Bogu, a svakog Srbina boli duša”, popraćena emotikonom molitve. Nažalost, u nedavnom sukobu kosovske policije i srpskih stanovnika Banjske na Kosovu i Metohiji život su izgubila trojica Srba. Preminuli su identificirani kao Stefan Nedeljković, Igor Milenković i Bojan Mijailović. U svjetlu razornih događaja na Kosovu i Metohiji, Srbija je za srijedu proglasila dan žalosti. Mnogi ugledni klubovi u Beogradu okupili su se ispred Hrama Svetog Save kako bi odali počast srpskim žrtvama na Kosmetu. Zajedno su istakli transparent koji je Novak objavio na društvenim mrežama, izražavajući sućut.