SVAKOG DANA JELA SAM LIST ČUVARKUĆE, KAD SAM OTIŠLA NA KONTROLU: Doktor se uhvatio za glavu – Pogledajte šta se desilo mom telu

0

Mnogi od nas žive zapostavljajući svoje zdravlje, te se posvete njemu samo onda kada se rezbole. Naravno da treba da vodimo računa o zdravlju i onda kada smo zdravi, da ne bi došlo bolesti, ili da bolest bude blaža. To zahteva godine pridržavanja i vođenja brige. 

Sve je veći postotak ljudi koji se okreće prema narodnoj i alternativnoj medicini. Pre svega, mnogi upravo to rade kako bi izbegli fabrički i hemijski obrađene lekove koji se plasiraju od strane farmaceutskih kompanija. Zbog toga, lekove pronalaze u samoj prirodi. Danas vam govorimo o biljki koju verovatno mnogi od nas imamo u svome dvoristu. U pitanju je čuvarkuća. Listovi čuvarkuće su također i jestivi, ali nisu ukusni. Inače, bogati su vodom, pa ih možemo ubaciti u sokovnik sa drugim voćem

Poznato je da može da se koristi za bol u uhu i mnoge druge zdravstvene tegobe. Poznato je da ga mnoge žene koriste i za negu kože. Ukoliko imate bilo kakvu promenu na svojoj koži dovoljno je da čuvarkuću utrljate na to mesto. Nakon letnjih odmora na moru, mnogi od nas imaju probleme sa osipima i mrljama po telu. U takvim situacijama je potrebno da stavite čuvarkuću na problematično mesto u vidu obloge.

Jednoj ženi je krvna slika bila jako loša, te je ona svoj problem podelila na društvenim mrežama. Čula je za stari narodni recept od 300 grama lišća čuvarkuće koje je pomešala sa pola kile meda. Nakon što je pojela tu terapiju, otišla je doktoru na kontrolu. Nalazi su bili odlični.