Jelena bin Drai je više od 15 godina u srećnom braku sa jednom od najbogatijih osoba u arapskom svetu. Said bin Drai, uspješan biznismen iz Dubaija, njen je suprug i zajedno imaju četvero djece. Said je 2003. privukao pažnju lokalne javnosti kada je počeo da izlazi sa zadivljujućom Srpkinjom.

O njihovom odnosu se spekuliše još od najranijih dana i početaka njihovog odnosa koji je svima zanimljiv do dana današnjeg. Iako ga mnogi nazivaju šeikom, Jelena je u jednom intervjuu pojasnila da njen suprug nije član kraljevske porodice. Često je u javnosti propraćen tim nazivom, te je Jelena odlučila da objasni kako stoje stvari. Njegov otac je, međutim, bio na istaknutim pozicijama u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, obavljajući funkciju premijera te zemlje i igrajući značajnu ulogu u pravosuđu.

Said je ponosni vlasnik “Bin Drai Capital”, kompanije specijalizovane za nekretnine, kao i izgradnju komercijalnih, stambenih i industrijskih objekata. Osim toga, posjeduju više vrtića, bolnicu, kozmetičke salone i luksuzne spa centre. Porodica Bin Drai održava bliske veze sa brojnim istaknutim pojedincima, uključujući članove međunarodne elite, pa čak i britansku kraljevsku porodicu. Said, koji je diplomirao političke nauke i međunarodno pravo na Univerzitetu u Kentu, često je učestvovao u polo utakmicama zajedno sa svojim prijateljima, prinčevima Vilijamom i Harijem.

Međutim, on je već duže vrijeme odsutan iz javnosti. Ipak, supružnik Jelene bin Drai nedavno se pojavio u spotu koji promoviše predstojeći 13. Međunarodni svetski kup u pololu, koji bi trebalo da se održi u Emiratima 2026. godine. Zanimljivo je da je odlučio da obuče klasično odelo i košulju, odustajući od kravate, što je vredno pažnje njegovu uobičajenu sklonost prema tradicionalnoj nošnji.