15.05.2023. godine je na portalu Savjetizadeset.info objavljen članak čiji je naslov bio “SUĐENJE KAO ODRASLOJ OSOBI” Evo kakva sudbina čeka dečaka-ubicu iz “Ribnikara”.

Shodno analizi portala Raskrinkvanje.ba, originalni članak je objavljen na portalu Srbijadanas, te ga je istog dana objavio i naš portal. Sami naslov članka se ne porudara sa tekstom u članku, jer nigdje ne piše kakva sudbina čeka dječaka K.K.

Riječ je o Ratomiru Antonoviću i Željku Simiću, koji su izjavili za Kurir kako je potrebno da se sudi dječaku za počinjeno djelo. Naslov na Kuriru je bio. “DEČAK S VRAČARA POČINIO ZLOČIN KAO ODRASLA OSOBA!” Stručnjaci: Tretirati ga kao relog čovjeka, da li MOŽE DA MU SE PRESUDI”. Oficijalna informacija do danas je ta da nema informacija kada je u pitanju suđenje niti na koji će se način ono odvijati.

Shodno svim činjenicama, naslov koji je glasio kakva “sudbina čeka” maloljetnog počinioca nedjela u osnovnoj školi, to jeste na koji će mu se način suditi, je ocjenjena kao manipulisanje činjenicama i klikbejt.