STRAVIČNA SITUACIJA ZAUVEK JOJ JE PROMENILA ŽIVOT: OVAJ DAN Vera Matović slavi kao drugi rođendan,evo i zašto!

0

Domaća i općenito Balkanska estradna scena je jako bogata i postoje brojni pevači i pevačice koje slušamo i gledamo već dugi niz godina. Mnogi od njih imaju veličanstvene karijera a među njima je i Vera Matović koja je na estradi oko 50 godina.

Ona je pored svojih pesama poznata po svojom pozitivnom energijom i osmehoji, koji čini se nikada ne skida sa lista. Vera je za svoga života dobila niz nagrada i priznanja za svoj doprinos na javnoj sceni. Svi smo svesni da je u poslednje vreme popularna pesma Miki, Milane, a danas je sluša mlađa publika koja nije niti bila rođena kada je izašla ova pesma.

U svojoj bogatoj pevačkoj karijeri vera je snimila 20 albuma i preko 15 singlica. Neki od najvećih hitova su: Hajde da se budimo u dvoje, Belu bluzu suza kvaci, Marko, sunce moje jarko, Javi mi se javi, Oj livado, oj zelena, Šta ti moja bluza smeta, Dva jastuka bela, Pitala sam popa, Gledam Čačak s Jelice planine.

Vera Matović je rođena u Čačku u kojem je završila osnovnu i srednju školu. Od uvek ju je interesovala muzika. Ona ima i brata koji je odličan harmonikaš, te su njih dvoje počeli da nastupaju zajedno. Tako su se pojavili na jednom festivalu koji se zove Raspevano Dragačevo, gde su ostvarili veliki uspeh. Od tada njena karijera kreće uzlaznom putanjom još sedemdesetih godina. Osvojila je i Oskar popularnositi u Jugoslaviji 1980. godine. Okušala se i u glumi, te se pojavljivala u ulozi pevačice u popularnoj seriji Kamiondžije opet voze. Bila je učesnica rijalitija pod nazivom Srpska posla gde je pokazala kako se snalazi u ulozi domaćice. Ostatak pročitajte ovde.