STRAVIČNA SAOBRAĆAJKA U HRVATSKOJ! Užasne fotografije unutrašnjosti “autobusa smrti”: Preminula i 12. žrtva, najmanje 43 povređeno…(FOTO)

0

Da ne bude zabune, nema vikenda u cijeloj regiji bez saobraćajnih nesreća. To su uglavnom neodgovorni vozači koji voze automobile pod dejstvom alkohola i onda sigurno imamo tragične posledice i završimo sa ljudskim žrtvama. Također, treba dodati da je veliki broj saobraćajnih nesreća uzrokovan i visokim temperaturama, zbog čega se često upozorava da ako putujete na velike udaljenosti, svakako izbjegavajte špicu između 12:00 i 16:00 sati.

Takođe, ako morate da putujete tokom ovog perioda, preporučuje se da napravite dodatne pauze. Širom regiona odjeknula je sledeća vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je autobus izleteo sa autoputa, a preliminarne vesti pokazuju da je poginulo 12 osoba, a da su najmanje 43 osobe teže ili lakše povređene. Prema posljednjim vijestima, riječ je o turističkom autobusu iz Poljske za Međugorje.

” Teška prometna nesreća na A4 kod Brezničkog Huma. U slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, prema prvim informacijama s terena, poginulo je 11 osoba, a nekoliko je ozlijeđeno. Osim policijskih službenika PU varaždinske, na mjestu događaja angažirani su i policijski službenici PU zagrebačke, više liječničkih i vatrogasnih timova. Promet dionicom Breznički Hum – Komin u smjeru Zagreba zatvoren je za sav promet i odvija se zaobilazno. Obilazak: čvor Breznički Hum-DC3-čvor Komin. Vozači molimo pratite upute policijskih službenika na terenu” – saopćeno je iz Hrvatske policije.