STAVITE U SVAKI ĆOŠAK SOBE TEGLU RIŽE I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI… Rezultat će vas oduševiti!

0

Danas želimo pričati o jednoj zanimljivoj temi, a radi se o tome da možete da napravite odličan osvježivač prostora. Ono što je nevjerovatno oko ovoga jeste da možete uz pomoć riže da napravite jedan skroz prirodan osvježivač koji može potrajati i par mjeseci, a da bi vi napravili ovaj osvježivač prostora ili možda garderobera, onda će vam za to biti potrebna jedna staklena tegla, riža i par kapi eteričnog ulja.

Riža je u stanju da pokupi sve mirise od eteričnog ulja pa će vaša prostorija da zamiriše u trenu. Mi vam dajemo savjet da probate iskoristiti ovaj osvježivač prostora jer na ovakav način možete da dobijete prirodni osjveživač koji nema hemikalija, a koji je isto tako jeftina stvar.

Puno je bolja opcija nego kupovi osvježivači koji su napunjeni sa hemikalijama, a do vas je da izaberete koje ulje želite i koji miris želite da stavite, te izaberite nešto što vama odgovara.

Veoma jednostavna stvar je ovo oko ovog osvježivača prostora jer ćete samo trebati da napunite teglu sa rižom, pa poslije toga vi dodajte deset do dvadeset kapi eteričnog ulja po vašem izboru.

Nakon toga ćete to poklopiti pa i dobro protresti jer na takav način ćete da rasporedite ulje po zrnima riže. Poslije toga samo uklonite taj poklopac, te teglu prekrijte sa gazom i učvrstite sa gumicom. Kada se smanji intenzitet ulja, onda je potrebno samo da protresete teglu ili da dodate još par kapi. Probajte sada ovaj jednostavni trik kako bi vaš dom mirisao svježe i podijelite ovo sa vašim prijateljima.