STAVITE OVE STVARI NA TERASU I OTJERAJTE GOLUBOVE ZAUVIJEK: Od njih bježe GLAVOM BEZ OBZIRA, svaka kuća MORA DA IH IMA

0

Golubovi su vrsta ptica koje su svuda oko nas i nije nimalo lijepo kada su na našoj terasi. Ako ne želite da golubovi nastane vaš balkon i učine ga svojim domom, Krstarica nudi niz pouzdanih tehnika za njihovo trajno uplašivanje. Ljudi koji su pokušali trik sa aluminijumskom folijom tvrde da se golubovi nikada nisu vratili na svoju terasu. Ideja je da terasu prekrijete sa što više folije kako golubovi ne bi bili dovoljno hrabri da tamo slete. Dodatno možete koristiti dodatne tehnike poput ovih:

Vežite foliju ili trake od materijala usklađenih boja na uže koje je okačeno iznad balkona. Plašit će golubove dok ih vjetar tjera. Sličan rezultat može se postići korištenjem plastičnih boca, vrećica, vjetrenjača, velikih balona i CD-a. Na prodaju su holografske, reflektirajuće i ultraljubičaste trake. Tu su i gelovi, a najvažnije je da golubovi ne slete jer će ove boje pogrešno percipirati kao vatru na balkonu.

Odaberite traku s plastičnim, tupim šiljcima, a ne metalnim, što može naštetiti pticama. Također možete koristiti metalne spirale ili pokretne šipke umjesto trake. Ptice se neće moći udobno smjestiti na njih ako ih montirate na ogradu i prozorsku dasku. Kako biste spriječili da ptice dođu do balkona ili prozora, pričvrstite mrežu na ogradu i nacrtajte je. Golubovi mogu napraviti prave probleme ukoliko se nasele na naše terase. Mogu zaprljati naše terase i balkone sa izmetom kao i grančicama koje donose sa sobom.  Međutim, nadamo se da će vam današnji trik pomoći i da ćete se riješiti problema sa golubovima ukoliko ih imate.