STAVITE LOVOROV LIST,I OSTAT ĆETE OČARANI,MORATE PROBATI !

0

Sve domaćice,kada je u pitanju koriste ovaj začin,i svaka ga kuća zasigurno ima.

Ovaj korisni začin se ne koristi samo u kuhinji tokom pravljenja raznih jela. Lovorov list je takođe koristan ako peete veš. Nekoliko listova ovg začina je dovoljno da primjetite prve efekte. Stavite lovorovo lišće u veš i pratie šta će se desiti. Njihova akcija i djelovanje ce biti iznenađenje kada vidite.

Do sad je se nebrojno puta pisalo o neobićnim kućnim metodama koje vam u mnogome olakšavaju vaš svakodnevni život. Mnogo njih i nisu baš neka nova otkića. To su stari trikovi koje su koristile naše majke i bake. Ranije zapostavljeni sada se olako vracaju i postaju sve popularniji i češći u našim domovima. Baš jedan od njih je i dodavanje lovoroovog lista.


Vjerovatno ste sad zbunjeni i pitate sekako lovoro može pomoći pri pranju,ali kad probate ostat ćete zapanjeni rezultatom. Ne radi se o tom da odjeća bude mirisna ili da je omekša. Efekat koji daje ovaj zaćin na odjeću je nesšto drugačiji,ali ipak jedako zanimljiv.

Mnogo ljudi ne zna da lovorov list može pomoći da se sačuva obojena odjeća i vrati prvobitna boja.
MOžete ga staviti direktno u mašinu ,ali mnogo bolji efekat cete dobiti kada ga stavite u lavor sa vodom,a zatim potopite ofarbanu odjeću. U zavisnosti od količine veša,uzmite destak listova,stavite ih u vodu i prokuhajte.

 

Kada se ta voda ohladi, poslije 20-30 minuta potopite u nju odeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete ih s vremena na vrijeme promiješati rukom za bolji efekat. Zatim dobro iscjedite odeću i operite je kao i obično u mašini za pranje veša ili ručno.