STAVILA JE KORE BANANE U FRIŽIDER, A ONDA… Poslije samo 15 minuta riješila se problema koji ju je godinama mučio, OBAVEZNO PROBAJTE

0

Dobra vijest je da postoji jednostavan način da se ublaži bol bez posjete liječniku, čak i ako su glavobolje prilično neugodne. Naime, jedna bespomoćna žena je odlučila da se odupre okrutnoj glavobolji, a za to joj je bila potrebna samo jedna banana. Daćemo vam kompletan metod liječenja glavobolje: imala sam ogromnu glavobolju zbog koje sam se probudila po ko zna koji put, ali nisam željela više da uzimam ljekove jer bi mi samo pogoršala stomak. Prisjetila sam se prijedloga mog susjeda da probam tehniku ​​banane. Pojela sam cijelu bananu, ali sam zadržala koru i stavila je u frižider da se ohladi.

“Petnaest minuta kasnije, skinula sam koru, popela se u krevet i opustila se dok mi je to hladilo čelo. Ova metoda me je brzo učinila toliko smirenom da sam mogla spustiti glavu i utonuti u san. Ako često zaspite glavobolje, svakako probajte, rekla je čitateljica Krstarice. Trebalo bi da isprobate ovaj pristup liječenju glavobolje. Banane su vrlo prilagodljivo voće koje se može koristiti na različite načine. Možete ih dodati u svježi sok, koristiti za zaslađivanje kolača ili ih nositi sa sobom gdje god idete kao slatki i osvježavajući ručak. One su možda toliko omiljene iz ovog razloga: barem jednom mjesečno, skoro 96 posto američkih porodica kupuje banane. Iako nemamo statistiku za naše prostore, uvjereni smo da je brojka prilično blizu.

Tri banane dnevno, prema studijama, značajno snižavaju krvni pritisak. Banana srednje veličine ima skoro malo soli i oko 422 miligrama kalijuma. Visok odnos kalijuma i soli smanjuje visok krvni pritisak. U svjetlu ovoga, vaša majka je bila u pravu kada vam je savjetovala da odaberete bananu umjesto čipsa. U bananama ima u izobilju i rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Budući da kontroliraju brzinu probave, vlakna su ključna za tijelo. Banana će vam pomoći da se duže osjećate zadovoljno i ublažite zatvor.