Saša Matić je trenutno jedan od najpoznatijih pjevač na našim prostorima, a njegovo djetinjstvo kao i odrastanje nisu prošli nimalo lako. Kada je gostovao u emisiji, Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović, poznati pjevač je otkrio pravu istinu o odnosu sa svojim bratom Dejanom, a nakon toga je rekao nešto i o odnosu sa roditeljima, ali i na momenat koji mu je promenio zauvijek život.

Zoran je rekao, tata hajde sa sad taj džemper složimo, majicu i ja to uradim, a on je rekao da ne valja, i ja onda moram sve ponovo, počeo je pjevač priču, kojem je razdvajanje od Dejana palo jako teško. Dejan i oni su bili jako slični u samom djetinsjtvu i onda ih je poslije život odnio na različite strane i to je bio jedini period života gdje je kako govori bio malo više tužan, da ne kaže nesretan, rekao je on te dodao na kraju, da njegov brat živi u Beču skupa sa familijom, karijeru mu odavdje funkcioniše ali oni tamo žive, rekao je Saša.

Dejan i Saša su odrasli u Drvaru a vežu ih za djetinjstvo samo lijepe uspomene. Rođeni su u Bihaću, odrasli u Drvaru a misle da su imali najljepše djetinstvo jer su bili uvijek okruženi društvom. Bili su omiljeni u društvu a roditelji su ih usmjeravali tako, a oni su u stvari mogli sve, tako da su ih roditelji usmjeravali, On smatra da su imali lijepo djeitnjstvo i bio je kako uvijek govori, od malena šaljivdžja. Kada su upisali muzičku školu gimnaziju, trojica druara su se pobili ko će da sa njima sjedi.