Naime, tekst koji smo objavili 19.12.2022. na ovome portalu u naslovu smo naveli čitaoce da pomisle i povjeruju da se radi o smrti naše poznate glumice Eve Ras, a stvar je u tome da je vijest trebala iskazati njenu tugu jer Eva nikada nije preboljela smrt kćerke koju je izgubila, kada je kćerka imala samo 24 godine. Sasuprot navodima iz naslova kojim se insinuira da je preminula Eva Ras, članak ustvari govori o smrti njene kćerke.

Kruna Ras, kćerka naše poznate glumice Eve preminula je još 1993. godine sa samo 24 godine i to u Parizu. Dakle, glumica u tom momentu nikako nije mogla imati 28 godina kako je navedeno prethodnom u članku. Ako uzmemo u obzir da je glumica rođena 1941. godine ona je te godine, dakle 1993. imala 52 godine, a nikako 28 kako je napisano u originalnom tekstu.

Nedavno Eva je na društvenim mrežama objavila neke fotografije, montaže sa svojom kćerkom, a uz fotografije je napisala:

”Majke svakodnevno blagosiljaju svoju djecu, kćeri moja, ja te sad mrtvu blagosiljam, biću u tvojoj blizini sve vrijeme dok budem živa. Letjeti ćemo preko beskraja. Nikada niko neće moći da te iščupa iz mog srca. Mogla si da dotakneš nebo svojim talentom, visprenošću i harizmom. Ali nije ti se dalo. Izabrala si krivo nebo i pogrešnu sreću, zato te sada ovdje sahranjujemo. Za tugu i bol ne postoji rok trajanja, bol najjače boli kada suze usahnu. Želim da umrem i da mi je grob u tvojim očima. Neka ti je laka zemlja, kćeri moja lijepa, zamišljam da si sada sretna i da ti je potpuno jasno sve što ti je planeta Zemlja dala na uvid u tvom kratkom životu” – napisala je Eva Ras.

NAPOMENA- Tekst koji upravo čitate, a posebno naslov u kojem smo pogrešno naveli o čijoj smrti se radi, te da ta priča ustvari nema veze sa Evom nego sa njenom kćerkom koja je preminula u svojoj 24-toj godini a ne sa 28 godina kako je bilo prvobitno navedeno, čitaoce smo na taj način naveli da otvore i pročitaju prvobitni tekst, te samo na neki način od te vijesti napravili očigledno klikbejt, te ovom prilikom želimo da se izvinemo zbog propusta.

Nakon dodatnog pregleda vraćen je dio članka gdje je Eva Ras napisala emotivan tekst za svoju preminulu kćerku kako je navedeno i u naslovu ovog članka.

Članak je ocjenjen od strane raskrinkavanja kao klikbejt i kao lažna vijest.