Kako se približava sezona grijanja, temperatura u našim stanovima počinje padati, zbog čega je bitno razumjeti kako namjestiti naše klima uređaje za zagrijavanje. Za sve korisnike klima uređaja, evo nekoliko praktičnih savjeta koje treba slijediti korak po korak. Svaki split sustav klima uređaj u vašem domu može se pretvoriti u način grijanja. Međutim, jednostavno povećanje temperature na daljinskom upravljaču neće biti dovoljno za aktiviranje funkcije grijanja. Umjesto toga, potrebno je daljinskim upravljačem prebaciti klima uređaj na način grijanja.

Za aktiviranje funkcije grijanja na klima uređaju potrebno je pritisnuti tipku MODE. Ovaj gumb mijenja značajke klima uređaja (klima uređaj mora biti prethodno uključen). Zatim tražimo opciju grijanja pritiskom na tipku MODE. U nekim klimatizacijskim uređajima daljinski će prikazati ikonu sunca ili slova HEAT za označavanje funkcije grijanja.

Za početak moramo namjestiti temperaturu na daljinskom. Preporuča se postaviti temperaturu dva stupnja iznad željene temperature prostorije koja se grije. Nakon što je uređaj u načinu grijanja, može proći od 2 do 10 minuta da počne grijati prostoriju. Trajanje ovog procesa ovisi o klimi i vanjskoj temperaturi. Ovo kašnjenje nastaje zbog vremena koje je potrebno da se saće unutarnje jedinice zagrije prije nego što klima-uređaj otpuhne mlaki zrak. Osim toga, potrebno je još nekoliko minuta da se sustav stabilizira. Za više informacija o načinima štednje električne energije pogledajte naše korisne savjete.