SONJA SAVIĆ JE UMRLA SAMA I NA JEZIV NAČIN, A MALO KO ZNA DA JE VOLELA JEDNOG POZNATOG ČOVEKA: Smrt ih je RAZDVOJILA!

0

Jugoslovenska kinematografija je nešto čega se mnogi ljudi kojima nedostaje Jugoslavija rado sećaru. Kao i sve što je bolje funkcionisalo u tom vremenu, tako je i kinematografija radila punom parom, te je iznedrila mnoštvo kultnih filmova, serija, glumaca i režisera. Ali jedna glumica je još od svojih početaka privlačila veliku pažnju medija. Pročitajte o kome je reč!

Ona je svojim talentom i ulogama ostvavila veliki trag u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji. Reč je o velikoj glumici Sonji Savić, koja je privlačila veliku pažnju svojim mističnim i čudnim ponašanjem. Ona je svakako zbog toga važila za glumicu koja je drugačija. Isto tako poznato je i to da njen privatni život bio jako težak.

Ona je od uvek bila privržena glumi, te je iz Čačka došla u Beograd kako bi upisala Akademiju dramske umetnosti. Bila je u klasi profesora Minje Dedića. Kolege su joj bile i Žarko Laušević, Zoran Cvijanović, Branimir Brstina i mnogi drugi poznati glumici. Ona je nedugo nakon toga počela da se druži sa poznatim muzičarem Milanom Mladenovićem i ostalim članovima benda Ekatarina Velika. Tada je prvi put probala i narkotike, a nedugo nakon toga je upoznala i svoju jedinu i najveću ljubav, muzičara Vlajka Lalića.

Oni koji su je poznavali su pričali da je Sonja mašlala da se uda za njega i osnuje porodicu, ali je Vlajko tragično preminuo 1990. godine. Sonja je upala u tešku depresiju, dok se u to vreme na Balkanu spremao rat. Odselila je u Sloveniju, gde je ostala deset godina. Nakon toga se ponovo vratila u Srbiju, ali nije ostvarila mnogo uloga na filmovima i serijama. Ostala je sklona drogi, pa je priznala u jednom interviju da ne konzumira ukoliko nije u društvu, ali da nikada nije snimala filmove pod uticajem, jer je želela biti profesionalna.