Sobarica otkrila stvari od kojih se ljudima PREVRĆE ŽELUDAC! Zar i ovoga ima?!

0

Iako je dosta poslova “pošteno”, postoje poslovi koji, koliko god da uključuju težak i pošten rad, sa sobom nose stvari koje ne može baš svako podnijeti. Jedan od takvih poslova je posao čistača ili čistačice. Kao što se da pretpostaviti i naprvu, taj posao stvarno ne zvuči lagano ni jednostavno, ali jedna anonimna gospođa je za medije otkrila sa čime se ona svakodnevno susreće na tom poslu.

Izjavila je da inače radi kao čistačica u hotelu ali nekada i u privatnim kućama. Kaže da se nagledala svakakvih odvratnih stvari, ali i nepravilnosti koje čine drugi čistači a hoteli odobravaju. Naime, prvenstveno je otkrila da koriste krpe raznih boja da ne bi čistili više prostorija ili stvari jednom krpom. Međutim, izjavila je da je znala vidjeti kako jedna čistačica istom krpom obriše i pod i suđe. Neki hoteli čak insistiraju da sobe samo izgledaju čisto, tako da ako neki ljudi odsjednu npr. jednu noć i sve izgleda OK, čistači ne moraju da mijenjaju posteljinu.

Nekada zavaraju goste tako što pošpricaju jako sredstvo za čišćenje po WC-u bez da zapravo očiste išta, jer mnogi gosti misle da je miris takvih sredstava dobar indikator da je soba očišćena. Neke čistačice također vole i ukrasti stvari koje gosti ili ostave na vidljivom mjestu ili zaborave.

Pored toga, izjavila je da viđala leševe u sobama kao i urin na zidu, poruke ispisane krvlju i naravno goste koji jednostavno gube dodir sa realnošću, i da i dalje moraju nastaviti raditi svoj posao. Šta vi mislite o svemu ovome?