U razdoblju od pet godina, Majra Rosales (34) postigla je nevjerojatan pothvat skinula nevjerojatnih 380 kilograma, da bi u konačnici dosegla težinu od 90 kilograma. Unatoč ovom impresivnom postignuću, Majra se nije vratila prijašnjem načinu života i do danas je zadržala svoju nevjerojatnu fizičku transformaciju.

Suđenje 2011. bilo je odlučujući trenutak u njezinu životu. Uspjela je dokazati svoju nevinost protiv optužbe za nanošenje štete svojoj dvogodišnjoj sestrični Elise. Njezin trijumf na ovom suđenju doveo je do toga da je prozvana “ubojicom od pola tone”.

Unatoč presudi na suđenju da je sestra počinitelj koji je zlostavljao dvogodišnjeg dječaka, krivnju za Eliseovo ubojstvo je preuzeo govornik. Zbog toga je osuđena na 15 godina zatvora.

Počevši od 2011. godine, Majra je donijela odluku potpuno promijeniti svoj život. Taj je pothvat bio i psihički i fizički naporan jer je bila podvrgnuta strogim dijetama, kirurškim zahvatima i brojnim seansama s psiholozima. Tijekom cijelog procesa, Majra je ostala motivirana, unatoč izazovima s kojima se suočavala.

Nakon što je uložila mnogo truda i težnje za zadovoljavajućom egzistencijom, uspjela je postići zavidno stanje izvrsnog tjelesnog zdravlja i blagostanja.

Majrina transformacija doista je nevjerojatna, a dobila je i podršku brojnih pratitelja koji su zadivljeni njezinim uspjesima i željno prate njezin napredak.

Mnogi ljudi sada pronalaze inspiraciju u njezinoj priči koja ilustrira da je bez obzira na težinu uvijek moguće povratiti kontrolu nad vlastitim životom. To se postiže promjenom vlastitih navika. Važno je zapamtiti da se problem ne može riješiti koristeći istu razinu svijesti koja ga je stvorila.

Preporuča se postupno izbacivanje slatkiša. Savjetuje se i potpuno suzdržavanje od konzumacije slatkiša. Osim toga, preporuča se izbaciti sve tekuće slatkiše, poput sokova, jer oni obično imaju visok sadržaj šećera. Nadalje, savjetuje se suzdržati se od konzumacije svih pakiranih namirnica.

Ako trenutno konzumirate alkohol na dnevnoj bazi, preporuča se da ga se potpuno suzdržite. Međutim, ako odlučite nastaviti piti, savjetuje se da razrijedite svoja alkoholna pića. Ako pijete samo vikendom, pokušajte smanjiti konzumaciju na svaki drugi vikend i ograničiti se na povremeno pijenje.

Kod konzumiranja alkohola najbolje je kloniti se koktela, piva i crnog vina, a radije se odlučiti za gin, votku ili tekilu jer oni najmanje utječu na debljanje.

Ako želite poboljšati svoju prehranu, razmislite o uklanjanju testa iz obroka. Uvriježeno je mišljenje da uz svaki obrok trebamo konzumirati kruh, no to nije nužno. Kombinacija salate i mesa može biti ukusna i hranjiva opcija za doručak, ručak i večeru.

Za održavanje zdravog režima vježbanja preporučuje se trenirati tri puta tjedno. Ako tek počinjete vježbati, započnite promatranjem svoje okoline i oponašanjem pokreta koje vidite s malim utezima. Uz minimalnu opremu, lako možete postići potpun i učinkovit trening u udobnosti vlastitog doma.

Kada je riječ o vježbanju, važno je dati prednost vježbama s više zglobova. Upotrijebite utege, bučice i sprave sa sajlama da promijenite stvari. Odlučite se za podizanje utega s tla i podizanje iznad glave za maksimalan učinak. Kad god je to moguće, odaberite izvođenje vježbi stojeći umjesto sjedeći ili koristeći strojeve.

Na primjer, kada ciljate na ramena, najmanje učinkovita opcija za ubrzavanje metabolizma i poticanje mršavljenja je sjediti na spravi i gurati nešto. Bolja opcija bi bila sjediti s utegom, još bolje s bučicama, jer su angažirani dodatni mišići za stabilizaciju. Ipak, najučinkovitija metoda je stajanje s bučicama.

Otkrijte koju hranu trebate konzumirati kako biste pospješili rast mišića i izbjegli nakupljanje masnog tkiva. Sav višak šećera koji mišići ne mogu potrošiti završava u jetri koja ga zatim pretvara u mast. Suprotno tome, ako se konzumira nedovoljno proteina, mišići koji su oštećeni tijekom treninga ne mogu se oporaviti, što rezultira negativnim učincima. Ako masti nema, a potrošnja šećera je već smanjena, tijelo postaje iscrpljeno, što dovodi do razgradnje mišića.