Godine 2003. Slobodan Katanić Barbika debitovao je na audiciji “Zvezde Granda”, što je izazvalo veliku pažnju. Naime on je tada još uvijek bio muškog spola ali se oblačio kao žena i nije krio svoju želju z apromnejom spola što je u to vrijeme još uvijek bio bauk posebno u našim krajevima. Zbog toga je bio jako interesantan medijima koji su svojim tekstovima o ovoj osobi privlačili pažnju i komentare javnosti.

Nakon audicije nestao je iz javnosti, da bi se 2010. ponovno pojavio pod novim imenom Sanja na istoj audiciji. Mnogi su se iznenadili njenom odlukom da se ponovo oproba u takmičenju. Sanjini roditelji nisu joj pružili podršku. Majka joj se, priča Sanja, nije previše bunila, ali joj je otac bio veća prepreka. Domaći mediji su prenijeli da je Slobodanka, sada poznata kao Sanja, izjavila da posjeduje i maternicu i muško spolovilo. Osim toga, Sanja ima uredan menstrualni ciklus od svoje 15. godine, navodi se u izvješćima.

 

Sanja je kasnije doživjela promjenu spola. Sanja, koja je odslužila vojni rok, suočila se s izazovnom preprekom tijekom svog boravka tamo – tuširanjem s drugima. Zbog svog rodnog identiteta u tim se situacijama osjećala nelagodno. Trenutno živi u Čačku, a od tada je promijenila boju kose iz smeđe u plavu.Uz svoje ostale komentare, spomenula je razne ponude koje su joj predstavljene.

Barbika je 2021. godine otkrila da su je zaprosile razne estradne osobe i moćni biznismeni. Te su ponude bile grube i uključivale su prijedloge od 5000 eura u zamjenu za provođenje noći s njima. Unatoč neugodnosti tih ponuda, Barbikin dečko joj vjeruje i ona ih je sve odbila.