Ministar financija i potpredsjednik Vlade Srbije Siniša Mali izjavio je da je Srbija postigla veliki uspjeh na međunarodnom tržištu kapitala te da je interes ulagača za ulaganje u naše vrijednosne papire veći nego ikada prije. Visoka razina interesa ulagača za srpske obveznice pokazatelj je ne samo dosadašnjih gospodarskih rezultata zemlje, već i povjerenja u njezine buduće planove. Ukupno je na tržištu kapitala prikupljeno 1,75 milijardi dolara.

Ministar je naglasio da su u uvjetima krize i neizvjesnosti, kada je novac uvijek skuplji, investitori ukazali povjerenje našoj zemlji povećanjem plaća i mirovina iz realnih izvora. „Na istom smo nivou kao Mađarska a bolji od recimo Rumunije ili Turske. Na kraju januara ćemo imati udeo javnog duga u BDP-u biti 50,2 odsto“, istakao je Mali.

„Uz kontolu javnog duga mi ćemo to uložiti u infrastrukturu, a ne za potrošnju. Mi plate i penzije povećavamo iz realnih izvora, apsolutno smo solventni, imamo novac i izmirujemo sve svoje obaveze i to je velika sigurnost za naše građane„, kazao je ministar finansija.

„Moramo da nastavimo ovakvu ekonomsku politiku, ali još bolje i još agresivnije, posebno ulaganjem u zelenu agendu i nove izvore energije. Sada se, i na skupu u Davosu, pravi nova podela karata u svetu i želimo da budemo deo toga, ne želimo više da zaostajemo“, zaključio je ministar.