SIMPTOM RAKA KOJI SE POGORŠAVA NOĆU: Toliko je “običan” da ga svi ignorišu, a znak je da bolest ušla u OPASNU FAZU

0

Liječnik je propisao snažan lijek, a njegov sastav je sljedeći:Za pripremu ovog recepta trebat će vam pet šalica vode koja je filtrirana i ohlađena. Za pripremu tri šalice snažnog zelenog čaja, počnite kuhanjem vode i namakanjem listova čaja dok ne postignete željenu jačinu. Nakon što se čaj ohladi na odgovarajuću temperaturu, spreman je za konzumaciju. Narežite krastavac srednje veličine, s još pričvršćenom korom, na ploške. Tekućina dobivena iz polovice citrusnog voća poznatog kao limun.

Samo 1/4 šalice nedavno ubranih listova mente. Kada rak debelog crijeva ozbiljno napreduje, kašalj se može pojaviti kao simptom. To je često popraćeno upotrebom pola žličice kajenskog praha. Rak debelog crijeva, koji se također naziva i rak debelog crijeva, može se dijagnosticirati neočekivanim simptomom koji se pojačava tijekom noći. Ovaj simptom je uporan kašalj, koji postaje posebno jak u kasnim večernjim satima. Stručnjaci iz “Cancer Research UK” tvrde da kašalj može biti pokazatelj da je rak metastazirao na pluća. Rak debelog crijeva u uznapredovalom stadiju može se proširiti na ovaj organ, ali i na jetru. Obično se rak debelog crijeva ne dijagnosticira dok ne dosegne ovu fazu. Uz kašalj, pacijent može doživjeti i ove simptome:

-kratak dah,
-infekcije donjih disajnih puteva,
-iskašljavanje krvi,
-nakupljanje tečnosti u grudima i plućima.

Umor, slabost i gubitak apetita tipični su pokazatelji raka debelog crijeva. Kako bolest napreduje, ovi simptomi mogu biti popraćeni nelagodom ili bolom u desnom dijelu trbušne šupljine, mučninom, gubitkom težine i nadutošću trbuha, što je također poznato kao ascites. Osim toga, mogu se pojaviti žutica i svrbež. Prema stručnjacima iz “Cancer Research UK”, mogućnost razvoja kolorektalnog karcinoma ovisi o čimbenicima kao što su dob, genetska predispozicija i stil života. Osim ovih čimbenika, prehrana također može utjecati na vjerojatnost razvoja raka. Najčešći rizični čimbenici su prekomjerna konzumacija crvenog i prerađenog mesa, pretilost i nedostatak vlakana u tijelu.