SEĆATE SE DEČAKA IZ FILMA KO TO TAMO PEVA? Evo kako danas izgleda i čime se bavi, a nedavno je bio u društvu našeg POZNATOG glumca

0

Sudbina nekad ima smisla zaista za humor. Najbolje na sebi je to osjetio NENAD KOSTIĆ koji je debitovao u filmu Ko to tamo peva 1980. godine kao i u pjesmi ZA BEOGRAD.

Sa svega 11 godina se našao u odabranom društvu legendi YUGO filma Batom Stojković, Taškom Načićem, Draganom Nikolićem, Slavkom Štimcem, Aleksandrom Berčekom i drugim.

On je radio kao DJ početkom devedesetih godina, kasnije je počeo da radi kao policajac, da bi se poslije ponovo vratio autobusu, pošto je počeo da vozi autobud u gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd.

Njegov stric MIODRAG u filmu je svirao harmoniku, a on je zvao svog nećaka da ide snimati film na lokaciji Deliblatske Peščare.

On mu je objasnio kako želi pomoći drugu iz vojske Slobodanu Šijanu koji je inače režirao film, a taj film mu je bio i diplomski rad.

Oni su otišli na probu, a sve ostalo što se desilo je legenda.

Tako je ostao zabilježen detalj kako Nenad nikad nije znao svirati drombulje iz kultne pjesme, ali mu je režiser progledao kroz prste, pa je plejbek korišten u toj sceni.

On je dobio oko milion i po tadašnjih dinara, a to kad se danas pretvori u novac je otprilike pola vrijednosti nekadašnjeg novog FIĆE.

Morali su jedan dan napraviti scenu kad ga Bata Stojković šamara, zbog krupnog kadra, šamar je morao da bude stvaran.

I on sam je rekao kako ga je Bata toliko odalamio da mu je u ušima zvonilo, same su krenule suze. Pobjegao je iz autobusa koliko ga nose noge, sakrio se u Pančevu.

Svi su ga tražili, a kad su ga našli, Bata mu je donio bombonjeru, dao mu je obećanje da ga neće više tako udariti. Film je snimljen za 26 dana samo.