Oni koji se bave kuhanjem znaju bezbroj trikova kako jelo učiniti još ukusnijim. Iako svinjski kotlet može biti sočno i zadovoljavajuće jelo, može biti i neugodno razočaranje. Da biste garantovali ukusan i nežan obrok, koristite korisnu tehniku ​​koja zahteva tri artikla, od kojih su najmanje dva uobičajena u vašoj kuhinji. Osim toga, slijedite savjet za dodatnu sočnost i nježnost tokom procesa kuhanja. Koristeći mješavinu soli, bibera i bijelog luka u prahu, lako se može poboljšati prirodni okus mesa. Jednostavno utrljajte smjesu na meso i savršeno će se začiniti po vašem ukusu.

Ako ciljate na besprijekorno pripremljenu hranu, ključ je jednostavan: suzdržite se od toga da meso prepečete. Počnite tako što ćete jelo lagano pržiti u tiganju, a zatim ga prebacite u rernu da završite proces pečenja. Tačnije, ako posjedujete dva svinjska kotleta relativno veće veličine, procijenjene težine od 250 grama svaki, tada su potrebni sastojci jedna supena kašika ulja, pola kašičice soli, pola kašičice belog luka u prahu i otprilike četvrtina kašičice crnog bibera. Pomiješajte sve sastojke i obilno nanesite smjesu preko svinjskih kotleta, pazeći da je meso dobro premazano.

Po završetku potrebnih priprema, sledeći korak je zagrevanje rerne na 200 stepeni Celzijusa. Kako se pećnica zagrije, uzmite tepsiju od livenog gvožđa pogodnu za rernu i ulijte u nju ulje. Stavite tiganj na gorionik postavljen na srednje jaku vatru. Kada ulje postigne optimalnu temperaturu, lagano stavite svinjske odreske u tiganj i pecite ih otprilike dvije do tri minute sa svake strane dok ne dobiju zlatno-braon boju i hrskavu vanjštinu.

Kada završite prethodni korak, stavite tiganj u rernu i ostavite da se sadržaj peče 15 minuta dok ne poprimi tamno zlatno smeđu boju. Kada završite, izvadite pleh iz rerne i poslužite odmah za optimalnu mekoću i sočnost. Bitno je napomenuti da prilog, bilo da se radi o pire krompiru, dinstanom kupusu ili nekom drugom prilogu, treba pripremiti prije kuhanja kotleta.