SAMO ZA PAMETNE: Koji par se razlikuje od drugih? Skoro niko ne može da skonta, a samo jedan detalj je u pitanju

0

Kako svi starimo tako nam koncentracija znatno opada. Onda ne možemo da se lako koncetrišemo na svakodnevne obaveze i na sve zadatke koje moramo da izvršimo u toku dana. Kako nam stari tijelo, tako nam stari i mozak, što je sasvim logično. To starenje upravo i dovodi do padanja koncentracije.

Zato je potrebno da svaki dan odvojite nekoliko minuta da biste pokušali istrenirati svoj mozak i poboljšali koncentraciju i sve ostale složene procese u mozgu koji su nam najbitniji za normalno funkcionisanje. Najbolji i najbrži način da istrenirate svoj mozak jesu upravo razne pitalice, zagonetke i mozgalice, a one Vam ne oduzimaju puno vremena u Vašem jednom danu. Zato smo Vam pripremili danas još pitalica i zagonetki, pa da vidimo kako ćete se snaći.

Na prvoj slici, potrebno je da pronađete kravu koja nije kao i ostale na slici.

Na drugoj slici, potražite siluetu ljudi koji su različiti od drugih.

Na trećoj slici su opet u pitanju siluete, tako da imate isti zadatak kao i prethodno.

Na četvrtoj slici, porbajte shvatiti šta je znatno drugačije na slici.

 

Ako niste mogli da riješite prethodne zadatke i pitalice, mi ćemo Vam sada odgovoriti. Uzmite koliko god vremena da Vam treba i dobro se fokusirajte na zadatke odnosno zagonetke, pitalice. Nećete moći baš iz prve na svaku da odgovorite i da pronađete tačan odgovor, ali Vam zato naglašavamo da uzmete koliko god Vam je potrebno vremena za to. Vjerujemo da ćete sljedeći put, kada budete riješavali neku zagonetku ili slično, biti čak bolji i više napredovati, što je svakako odlično za Vaš mozak. Tačne odgovore možete pogledati ovdje.