Trenutno Vijesti

Samo 5% ispitanika vidi GREŠKE NA OVOJ SLICI: Da li ste VI pametniji od drugih? Proverite svoju INTELIGENCIJU

Psihologija je jedina nauka koja je i prirodna i društvena, i ona opisuje čovjeka najbolje jer je upravo čovjek predmet njenog izučavanja. Međutim, na našim prostorima, psihologija kao i sami psiholozi su skoro pa zabranjena tema i mnogi se stide reći da idu psihologu da bi potražili stručnu pomoć.

Na Zapadu je ipak to drugačije, čim se pojavi najmanji problem kod nekoga u životu, oni se odmah obraćaju prvom psihologu i traže pomoć. Kada idete psihologu, ne znači da imate nekih mentalnih smetnji niti išta slično, on Vam može pomoći prilikom rješavanja bilo kojeg problema, počvši od poslovnih pa sve do ljubavnih problema. Isto tako, mnoge pitalice, mozgalice i zagonetke proizlaze iz same psihologije, a dosta psihologa koristi neke od njih da bi vidjeli način na koji njihovi klijenti razmišljaju.

Mi smo Vam pripremili za ovu nedjelju jednu pitalicu gdje vi trebate na slici da pronađete nekoliko grešaka. Sve što trebate jeste da samo malo bolje pogledate slike i obratite pažnje na neke od grešaka. Psihologija Vam upravo može pomoći da upoznate sebe još bolje, svoj karakter i ličnost, jer se svi razlikujemo po tome. Ovo su neki testovi koji Vam pomažu da malo bolje razvijate svoju pažnju i usmjeravanje pažnje na neke objekte i stvari.

Zagonetke i pitalice su upravo bazirane na ljudskoj psihi i one Vam također pomažu u upoznavanju sebe i svoje ličnosti i identiteta. Pored toga, ispitujete sebe i svoje vizuelne sposobnosti, kao i svoju percepciju koja je sastavni dio našeg postojanja. Ovdje je jako bitno i strpljenje, kao i kod svih ostalih zagonetki i pitalica.