SA OVOM GLUMICOM JE SLAVKO ŠTIMAC ŽIVEO POD ISTIM KROVOM: Jako su se voleli, a razotkrio ih je KOLEGA

0

Svi dečaci rođeni 1970-ih i 1980-ih bili su inspirisani jugoslovenskim glumcem Slavkom Štimcem. Bio je mlad glumac kada je tokom rata igrao u partizanskim filmovima, a njegov rad u tim filmovima učinio ga je popularnim herojem među mladima. I nakon što je odrastao, Slavko je nastavio raditi emisije za djecu na lokalnoj televiziji. Bio je prelijep čovjek koji je pokazao veliku hrabrost u borbi protiv Nijemaca.

Ono što mnogi ne znaju je to, da je on preko polsednjih 35 godina u braku sa svojom kolegicom vesnom Golubović, koju je početkom 90 godina prošloga veka upoznao u Nju Jorku, kada su se upoznali na zajedničkim studijama. “Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dve knjige: „Srpske junačke pesme“ i „Novi zavet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila rešena da tamo zauvek ostanem” ‒ ispričala je u jednom od retkih javnih istupanja.

Međutim, u Americi nije ostala, jer se zajedno sa salvkom vratila u Srbiju. Međutim, pre nje je Štimac imao jednu devojku u koju je bio ludo zaljubljen, a sada ga je razotkrio i kolega Ivan jevtović koji je jednu anegdotu ispričao u emisiji “Balkanskom ulicom”. “Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca, koji je primetio da lutam, pomislio je da sam još jedan mali “ganci” i pitao me je da li hoću da idem sa njim nešto da pojedemo.

Pre nego što smo seli u taksi napomenuo mi je da ćemo samo nakratko da svratimo kod njega i njegove devojke. Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena sa raščupanom kosom preko lica. Odmah je počela da viče na Slavka: “Kada ćeš da prestaneš da mi dovodiš svoje obožavaoce?” U jedan mah sklonila je sa očiju kosu i shvatio sam da je to Sonja Savić. “, izjavio je jevtović.