Vuk Vučo, kao prvi srpski i jugoslavenski playboy, za života je uspješno osvajao srca tri najljepše Jugoslavenke – Olivere Katarine, Nikice Marinovića i Milje Vujanović. Nikica Marinović, jedna od spomenutih, nosi titulu inauguralne Miss SFRJ. Tijekom natjecanja za Miss svijeta 1966. održanog u Londonu, osvojila je titulu najljepše europske natjecateljice i osigurala mjesto prve pratilje. U zajednici koja je uslijedila sklopila je brak s Vukom Vučom, čovjekom koji se nad njom može pohvaliti desetljetnim stažom.

Nikicina rodna kuća poslužila je kao mjesto vjenčanja u Mokošici. Nikica i redateljica dobili su sina Đorđa koji je danas arhitekt i živi u Sjedinjenim Američkim Državama. U završnoj fazi života Marinović se razboljela, povukla iz javnosti, a tragično, njezino beživotno tijelo otkriveno je u Beogradu 2008. godine. U intervjuu iz 1972. Vuk Vučo je govorio o Nikici. Vučo je ispričao da se nakon razlaza s Oliverom (Oliver Katarina) duže vrijeme suzdržavao od stvaranja emocionalnih veza sa ženama. Većina žena koje su mu se u to vrijeme družile, uključujući i Zoricu Gajdaš, više su mu bile izvor zabave nego osobe s kojima je on iskreno volio provoditi vrijeme. Tek kad je naišao na Nikicu Marinovića, našao je nekoga tko ga je zainteresirao. Njihove interakcije odvijale su se uglavnom u njegovu stanu, služeći mu kao lijek protiv dosade.

Na upit kako je uspio pobijediti Nikicu Marinovića, odgovorio je sljedećim objašnjenjem: Ona je bila najizazovnija. Od samog početka nije pokazivala interes za mene, ali to me nije sputalo. Umjesto toga, potaknuo je moju odlučnost da je još žešće progonim. Gotovo godinu dana nakon našeg prvog susreta nemilosrdno sam joj se udvarao, prvenstveno putem pisama. Naš drugi susret u Dubrovniku bio je prekretnica jer smo zajedno dočekali Novu godinu u renomiranom gradskom hotelu, a nedugo nakon toga smo se i vjenčali. U početku sam vjerovao da sam našao ženu s kojom ću provesti ostatak života. Međutim, u roku od samo nekoliko mjeseci od našeg braka, shvatila sam svoju pogrešku.

Vidjelo se to kroz njezine razgovore s našim prijateljima, koji su se uglavnom vrtjeli oko književnosti i umjetnosti. U tim je raspravama uvijek prednjačio Nikica. Ipak, kako je vrijeme prolazilo, otkrio sam da ona zapravo nije pročitala nijednu knjigu, već je samo znala njihove naslove. Kad god bih se našao u društvu te osobe, pomisao na književne razgovore s bilo kim drugim postala mi je neprivlačna. To je bilo zbog činjenice da se uvijek uspijevala ubaciti u te rasprave, što je rezultiralo mojom nelagodom. “Čini se kao da posjeduje um ispunjen čvrstim, nepopustljivim materijalom, a ne mislima i željama koje zapravo želi i zahtijeva”, primijetio je Vučo.

U periodu dok sam bila u braku s Nikicom, tajno sam se viđala s Miljom Vujanović. Naš prvi susret dogodio se na filmskom festivalu, a odatle je naše poznanstvo preraslo u iskrenu ljubav. Ta me duboka povezanost dovela do odluke da oženim i Milju. Nažalost, moj nagli odlazak u Pariz poremetio je naše planove. Unatoč tome, Milja i ja smo se razišli prijateljski, kao da naše strastvene veze nije ni bilo”, zaključio je Vučo. Sjećanje na Nikicu Marinović, prvu miss Jugoslavije koja je sudjelovala na izboru za Miss svijeta, zauvijek će ostati urezana u povijest, a njezina prerana smrt i dalje zbunjuje pojedince.

Rođena 1947. u Rijeci Dubrovniku, najvećem prigradskom naselju u blizini Dubrovnika, djetinjstvo je provela u skromnom kućanstvu. Otac joj je zarađivao za život kao ribar, a majka se posvetila domaćinstvu. Osim toga, imala je brata ili sestru. U Dubrovniku je na Nikicu naišla Zorica Mutavdžić, glavna urednica Bazara, vrlo cijenjenog ženskog časopisa u Jugoslaviji. Zorica je bila nezadovoljna brojem natjecateljica prijavljenih za natjecanje za Miss Jugoslavije, što ju je nagnalo da se solo odvaži u Dubrovnik u potrazi za neotkrivenim talentom.