RUSKI NARODNI LIJEK ZA ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA! Reguliše holesterol za 40 dana!

0

Sve više osoba postaje zabrinuto za nivo holesterola, a ako se ne kontroliše, to može dovesti do brojnih poteškoća. Posljednja opcija bi trebali biti lijekovi. Savjetuje se da se prvo potrudite da prirodno kontrolišete nivo holesterola.

U narodnoj medicini postoji nekoliko recepata koji mogu pomoći u rješavanju ovog problema, ali kombinacija limuna i bijelog luka je nesumnjivo najefikasnija u uklanjanju masnoća iz krvnih žila. Poznato je da i bijeli luk i limun nude mnoge terapeutske prednosti. Smatraju se efikasnim načinom za jačanje zidova krvnih sudova, snižavanje nivoa holesterola, čišćenje krvnih sudova i smanjenje rizika od ozbiljnih bolesti poput ateroskleroze.

Dugo korišćen u ruskoj narodnoj medicini, napitak od limuna i bijelog luka tradicionalno je rusko jelo za pročišćavanje krvnih sudova. Osim toga, zbog visokog sadržaja antioksidansa u bijelom luku, koji je dosljedno potvrđivan naučnim studijama, ovaj napitak inhibira rast malignih stanica.

Za pripremu ovog napitka će biti potrebno sljedeće:

– četiri glavice bijelog luka,
– tri litra prokuhane vode i
– četiri srednja limuna sa korom.

Nakon čišćenja bijelog luka, skupa ga sa limunom sitno izgnječite. Prokuhajte vodu, zatim smanjite vatru, umiješajte limunov sok i na kraju poklopite šerpu. Kuhajte na laganoj vatri ne više od 15 minuta. Isključite vatru i ostavite da se ohladi. Sipati i držati u staklenoj posudi sa poklopcem. Prije svakog obroka popijte 1 do 2 kašičice ove tečnosti. Preporučena učestalost tretmana je samo jednom godišnje, a ciklus liječenja traje 40 dana. Napomena: Prije korištenja kućnih tretmana prvo razgovarajte sa ljekarom. Vjerujemo da ćete biti zadovoljni sa rezultatom koji ćete ostvariti nakon konzumacije ovog napitka.