Trenutno Vijesti

Roditelj tražio da pogleda snimak iz obdaništa: Kad je vidio šta rade DJECI, odmah pozvao policiju: Jeste li Vi VIDJELI OVO? (VIDEO)

Svi se možemo složiti oko toga da je najljepši poklon koji dobijemo u životu naše dijete i uloga mame ili tate. Svi jednostavno jedva čekaju da postanu roditelji jer je to jako važna uloga koju možemo da dobijemo u životu. Taj dan je veoma specijalan i poseban, jer se čeka 9 mjeseci da se rodi naše dijete. Osjećamo kako se trebamo brinuti o našoj djeci jednostavno zbog instinkta, to je urođeno čak i kod životinja a i kod ljudi.

Ta briga i taj osjećaj koji je u nama se ne nasljeđuje i genetika nema veze s tim, jednostavno tako osjećamo da trebamo uraditi i to je to. Nije lagan posao svakako, ali kada je rađen s ljubavlju tada onda nema prepreke koja se ne može nadmašiti. Odgojiti dijete u svestranu ličnost mogu najviše roditelji, a tek ostale ustanove koje roditeljima prilikom tog odgoja i obrazovanja samo pomažu da djeca izrastu u veoma svestranu ličnost.

Veliki broj roditelja je, što je svakako dobro, zaposlen u firmama zbog kojih ne mogu biti posvećeni svojoj djeci svih sedam dana u sedmici po čitav dan. Zato djeca odlaze u vrtiće kada već malo postanu svjesniji svijeta oko sebe. Djeca tu imaju mogućnost da steknu osjećaj za prijateljstvom i za pomaganjem ljudi oko sebe, kao i za tim da postanu socijalna, a ne da budu povučeni u sebe. Na primjer, vrtići su veoma pogodni ako imate samo jedno dijete, jer tada će to dijete da razvije sve te mogućnosti. Ali, sada Vam donosimo jednu jako neobičnu priču vezanu za vrtiće.

Priča je potekla iz Azije kada je jedan otac primjetio da njegovo dijete ima neke modrice po svom tijelu koje nije imao kada je bio u kući. Kada je kontaktirao još par roditelja čija djeca idu također u taj vrtić, saznao je da su i ostali roditelji to primjetili. Njegovo dijete je jedan dan dobilo i ogrebotinu koje je krvario, otac je naprosto poludio. Odmah je ušao u vrtić da vidi o čemu se dešava, a onda je tražio da vidi nadzorne kamere. U snimku je mogao da vidi kako su odgajateljice tukle djecu zato što ih ne slušaju kada trebaju ići na spavanje. Svi roditelji su odlučili da pokrenu postupak protiv ovih odgajateljica. Ako želite pogledati video, pogledajte ovdje ovdje.

Oglasi – Advertisement