RODIO SE 3 MJESECA RANIJE BEZ KOŽE, ČAK NI MEDICINSKE SESTRE NISU MOGLE SAKRITI SUZE: ALI SVE SE BRZO PROMJENILO (VIDEO)

0
177

U bolnici u engleskom gradu Notingamu doktori su uspjeli spasiti bebu rođenu sa samo šest mjeseci, koja nije imala potpuno razvijen gornji sloj kože.

Jessica Kibbler i Jake Shattock iz engleskog grada Limington Spa imali su samo po 19 godina kad im se rodila bebica, međutim ostali su zaprepašteni činjenicom da se beba rodila 3 mjeseca prije normalnog porođajnog vremena. Naime njihov sin Kaiden rodio se deset sedmica prije termina u bolnici u Notingamu, a imao je samo 1.100 grama. Čak su doktori i medicinske sestre izlazili iz porođajne sale uplakani.

Majka je ispričala da kad su ih sestre uvele u sobu da bi ih upoznale s Kejdenom prvi put, izgledao je poput komada crvenog nekuhanog mesa. Stajali su tamo, njih dvoje, 19-godišnji roditelji, bez ikakvog iskustva s podizanjem djece i njihovo prvo dijete je bilo jako mršavo i strašno bolesno. Oboje su plakali, a čak su i sestre izlazile suznih očiju jer nisu znale šta bi im rekle niti kako bi mu pomogle.

Čak deset dana roditelji nisu smjeli vidjeti svog novorođenog sina koji nije kako treba izrastao u pravu bebu, kojem je tek nakon šest sedmica počela rasti koža.

Danas ima šest mjeseci i konačno više ne živi u bolnici, nego kod kuće s roditeljima. Prije mjesec je imao posljednju operaciju, kad su mu sa stomaka presadili dio kože na desnu ruku, a pretpostavlja se da će biti potrebne još četiri operacije tokom sledeće godine.

U trenutku rođenja Kejden je imao sasvim razvijenu kožu samo na licu, a od rođenja se bori sa sepsom, nekrotizirajućim enterokolitisom, herpesom i bronhiolitisom. Uprkos svemu tome, mali borac je ojačao, ima skoro pet kilograma i kako doktori predviđaju, život bi mu mogao krenuti u normalnom pravcu.