RODILA 11 DECE, OSTALA BEZ MUŽA, ALI NE ODUSTAJE: Treba nam 30 jaja za doručak, 2 kg pasulja, 3 kg krompira i 12 riba za ručak (FOTO)

0

U današnje vrijeme je postala rijetkost porodica u kojoj ima troje pa čak i dvoje djece i najčešće se mladi bračni parovi odlučuju za jedno dijete ili čak i na to da žive bez potomstva. Ipak postoje i one porodice koje imaju veliki broj djece a jedna od njih je i ova koja živi u selu Vrdilo kod Kraljeva.

Majka Maja Kovačević koja ima 42 godine je rodila 11 djece a ono što je najgore je da je prije tri godine izgubila muža. Ipak bol i tuga zbog njegove smrti ne mogu da spriječe ovu hrabru ženu da brine o svojoj djeci i da im svaki dan uljepša svojim osmjehom. Maja koja je prvo dijete rodila kada je imala 25 godina ima tri kćerke i osam sinova a najmlađe dijete je Đorđe koji je napunio 4 godine.

Maja kaže da je danas jako teško odgajati veći broj djece ali je najljepši osjećaj na svijetu biit majka. Njaveći problem je količina hrane koja je ovoj porodici potrebna svaki dan da bi djeca bila sita. Maja je ispričala da hljeb mjesi skoro svaki dan a samo za doručak im je potrebno 30 jaja i dva hljeba.

Novinari su sa njom razgovarali u vrijeme posta i rekla je da sva djeca poste ne zato što ih je ona na to natjerala nego zato što žele. Za jedan posni ručak joj je potrebno 2 kilograma pasulja i 12 riba ali i tri kilograma krompira za salatu i dva hljeba. Pripremanje hrane je svakako najveći izazov ali je jedan od njih i spremanje za školu jer se zna desiti da mališani svojim starijim sestrama i braći nekada odnesu zabunom njihove stvari. Garderobu djeca nasljeđuju jedni od drugih i svi su zadovoljni te se niko nikada ne žali.