ROĐENA MAJKA MI JE OTELA SVU IMOVINU: Ispovest niškog programera čije izručenje traži Amerika:” Kad je devojka skočila SA ZGRADE POČEO JE PAKAO”

0

Digitalna tehnologija i internet su nam drastično promjenili živote u zadnjih nekoliko decenija i iz dana u dan se sve puno brže i efikasnije odvija zahvaljujući ovome. Omogućivši olakšanu komunikaciju širom svijeta, između ostalog, internet je čak i ublažio potencijalni haos koji je mogao nastati zbog pandemije COVID-19 i vrlo vjerovatno je ubrzao proces kreacije vakcina i drugih stvari.

Međutim, internet je mjesto gdje se odvija tzv. “cyber-kriminal” gdje dolazi do svakakvih problema koje uzrokuju zli IT stručnjaci poput hakera i prevaranata i onda iste traže interpol i FBI.Možda se sjećate zavrzlame oko poznatog IT stručnjaka Edwarda Snowdena koji je cijelom svijetu otkrio da Amerikanci špijuniraju ostatak svijeta jer je radio u NSA agenciji za nacionalnu sigurnost i imao uvid u sve to. Većini svijeta je on heroj, dok je u Americi izdajica i zločinac i dan danas ga love zbog toga.

Danas ćemo s vama podijeliti priču jednog programera iz Niša po imenu Nenad Mladenović. Nenadu je 33 godine i nedavno je ležao u američkom pritvoru jer se smatra da su on i njegovi saradnici iz Niša koji rade u Texasu izveli digitalnu prevaru od 70.000.000 €.

On je konačno progovorio u medijima o svemu ovome, i ispostavlja se da je priča poprilično isprepletena i dramatična te je odlučio da tuži rođenu majku jer smatra da je upletena u tu zavjeru protiv njega, te je čak podijelio i svoje viđenje situacije u kojoj se saradnica ubila tako što je skočila sa zgrade. Ona je tražila da razgovara sa njim i on je rekao da može a onda je samo čuo da je skočila i to ga je šokiralo. Ostatak teksta pročitajte