Trenutno Vijesti

Rekordni brojevi zaraženih u svijetu, oglasio se i Bil Gejts: CRNO PREDVIĐANJE milijardera – EVO šta je rekao!

Dok se broj zaraženih u cijelom svijetu povećava iz dana u dan i bolnice ubrzano pune nakon dužeg vremena se oglasio u javnosti i osnivač Mikrosofta i poznati milijarder Bil Gejts koji je postao omražen zbog teorija zavjere koje trvde da je on glavni krivac za pandemiju jer je prije nekoliko godina govorio o prenaseljenosti planete a mnogi koji vjeruju u ovu teoriju smatraju da on želi da kroz vakcinu protiv korona virusa čipuje cijelu svjetsku populaciju da bi je mogao kontrolosati.

Naravno, da ovo nije tačno ali svaki njegov istup privuče mnogo pažnje i reakcija. On je nedavno dao intervju za Politiko i rekao je kako je vrlo lako moguće da će doći do ubrzanog širenja zaraze, zato što je došlo hladnije vrijeme i ljudi puno više vremena provode u zatvorenim i zagrijanim prostorima.

Dok ne dođe do pronalaska i proizvodnje vakcine jedina nam je zaštita naše ponašanje koje mora biti odgovorno. Iako su nam fizička distanca i nošenje zaštitnih maski jedina zaštita, po njegovim riječima ove se mjere u Americi ne poštuju. Prema mišljenju Bila Gejtsa naš život će se vratiti u normalno stanje tek kada se pojavi druga generacija vakcine protiv COVID-a i kada virus bude u potpunosti iskorijenjen.

Da bi se bolest globalno eliminisala potrebno je da se pojavi druga generacija vakcina koja će biti super efikasna. On smatra da bi se Amerika mogla vratiti u normalan život u ljeto sljedeće godine i to zahvaljujući vakcini. U Americi je do sada zaraženo oko osam miliona ljudi.

Oglasi – Advertisement