RASPLET SITUACIJE!!! Poznato što je uzrok oštećenja aviona Croatia Airlinesa (FOTO)

0

Jučer se regionom proširila vest o avionu koji je poleteo iz Zagreba, ali se morao spustiti u Sarajevo zbog toga što je u njega pucano vatrenim oružjem. Na svu sveću nije bilo nikakvih problema, a mi vam danas donosimo rasplet ove čudne situacije. Saznajte u nastavku teksta o čemu se zapravo radi!

Dakle, jučer je sleteo avion koji je bio na liniji iz Zagreba, te se morao spustiti u Sarajevo zbog oštećenja koje je imao na sebi. Kako saznajemo, sumnja se da su ova oštećenja nastala iz vatrenog oružja. Pilot ovog aviona je odmah pri sletanju prijavio sarajevskoj policiji rekavši da je na trupu aviona primećeno da imaju oštećenja koja podsećaju na to da su nastala iz vatrenog oružja.

Povodom svega toga sada se oglasilo i Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine. Nakon što je sproveden kompletan uviđaj prema preliminarnim nalazima stručnih osoba ustavnovljeno je da ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje nastalo delovanjem vatrenim oružjem. Smatra se da je ovo oštećenje nastalo prilikom mehaničkog udarca. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica niti drugih tragova koji bi ukazivali na delovanje vatrenog oružja.

Naravno, let je bio otkazan, a svi putnici su bili prevezeni drugim linijama. Za kraj, niti u jednom trenutku nije bilo opasnosti niti za putnike niti za posadu zbog ovog slučaja i ova avio kompanija se kroz ovu situaciju vodila najvišim stepenom sigurnosti. Glavna misterija ovog slučaja je rešena a kako i zašto je došlo do pomenutog mehaničkog udarca ostaje da vidimo uskoro.