Započinjanje blagdanske sezone s najistančanijom tradicijom kićenja novogodišnjeg drvca zahtijeva pažljivo promišljanje dekoracija i stila. Možda ste žudjeli za daškom elegancije prošle godine sa zlatnom temom ukrašenom bijelim akcentima? Ili ste se možda prethodne godine odlučili za jednostavan, ali sofisticiran prikaz srebrnih vrpci i ukrasa? Možete li se prisjetiti trenda od prije nekoliko godina kada su cvjetni ukrasi ukrašavali božićna drvca i zaokupili našu opću fascinaciju?

Kako se približavamo 2024. godini, prevladavajući trend definiran je fokusom na minimalizam i jednostavnost. Prihvaćajući čar “tihog luksuza” koji je prožeo društvene mreže, i modne i ekskluzivne rezidencije krasi svedena i elegantna estetika, stvarajući osjećaj mira i sofisticiranosti. Shema boja u potpunosti je pojednostavljena, stavljajući naglasak na elegantan izbor ukrasa. Kim Kardashian napravila je nekonvencionalan pristup ukrasivši svoj dom božićnim drvcima bez ikakvih ukrasa. Unutar velikog ulaza ove ekstravagantne vile vrijedne 60 milijuna dolara nalazi se gotovo desetak božićnih drvaca ukrašenih isključivo umjetnim snijegom.

Dok se suočava s kritikama na društvenim mrežama zbog percipirane “ružnoće” njezinih novogodišnjih ukrasa, njezino troje djece pronalazi radost u istraživanju očaravajuće snježne šume. Osim božićnog drvca okićenog samo lampicama izvan kuće, Kim ima i druga svečana drvca koja služe kao zadivljujući ukras vidljiva kroz staklene stijenke. Dnevni boravak može se pohvaliti veličanstvenim visokim božićnim drvcem, koji blista u zapanjujućoj zlatnoj nijansi.

Nataša Bekvalac ove se godine odlučila za isključivo zlatne svjetlucave niti. Prihvaćajući jednu boju i oblik, s daškom nekonvencionalne ekstravagancije, postavila je trend božićnog drvca koje će toplo dočekati dolazak Nove godine. Isti koncept sinoć je prigrlila i Jelena Karleuša koja je ponosno pokazala svoj praznični ukras. Umjesto tradicionalnih ukrasa, njezina tri božićna drvca ukrašena su isključivo obiljem svjetlucavih lampica, odišući dozom ekskluzivnosti sa samo pregršt predimenzioniranih crvenih ukrasa u svojim podnožjima.