PUTINOVA LUKSUZNA MINI-TVRĐAVA: Bivši telohranitelj opisao palatu ruskog predsednika – tajni agent mu PERE VEŠ! (VIDEO)

0

Bivši ruski sigurnosni časnik Vitalij Brižati, koji sada boravi u Ekvadoru, otkrio je da je ruski predsjednik Vladimir Putin navodno toliko zabrinut zbog mogućnosti pokušaja atentata da je odredio jednog od svojih osobnih čuvara da mu pere odjeću u njegovoj vikendici na Krimu. Dodatno, Brizhati je otkrio da Putinove privatne plaže čuvaju naoružani ronioci kako bi otkrili potencijalne napadače. Brižati je razgovarao s liberalnom ruskom televizijskom postajom TV Dozhd, koja je bila protjerana iz zemlje i bila je odgovorna za zaštitu pasa koji su pripadali Federalnoj službi za zaštitu (FSO), sa sjedištem u Olivi, jednoj od Putinovih tajnih rezidencija na Krimu nakon što ga je Rusija pripojila regiji 2014. Britanski list “Telegraph” tvrdi da je Brižatijev intervju za TV Dožd pružio nesvakidašnji uvid u Putinov život.

Brižati tvrdi da Putin nije u potpunosti vjerovao svojim tjelohraniteljima te im je često davao lažne informacije o tome gdje se nalazi kada je namjeravao posjetiti Krim. Brižati nadalje tvrdi da su ljudi bili dovedeni u zabludu da je Putin u svojoj dači, što je izazvalo bjesomučnu potragu za njim dok je bio na drugom mjestu. Drugi časnik FSO-a koji je pobjegao iz Rusije tijekom ukrajinskog rata potvrđuje ovu priču, navodeći da je Putin obmanuo javnost poslavši konvoj iz svoje rezidencije u Soči kako bi ostavio dojam da se vraća u Moskvu. No, Brižatijevo svjedočenje nudi zamršenije detalje, poput uputa koje je davao Putinovom osoblju i opisa njegove raskošne palače na Krimu, poznate kao Olivia.

Prema izvješćima, palača podsjeća na minijaturni grad, zajedno sa sadržajima kao što su vrtovi, fitness sadržaji, prostori za roštilj, fontane, parkovi, čajane, plaže i svježa hrana. Oporbeni mediji u Rusiji već su izvijestili o ekstravagantnim nekretninama koje pripadaju Putinu, od kojih se priča da neke imaju podzemna klizališta, osobne kapele, toplice i čajane. O Olivju se, s druge strane, nije previše pisalo, ali su istraživački novinari primijetili da je izgrađeno s ciljem luksuza i izolacije. Rečeno je da Putin posjeduje oko osam takvih skloništa, a dok se Olivje rijetko koristi, Bruges je otkrio da treba imati osoblje 24/7 zbog nepredvidivosti njegovih gostiju.

Prema riječima Brižatija, hrana koja se pokvarila je bačena. Kako prenosi “Telegraph”, u blizini borave djeca bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva i Aleksandra Bortnikova, direktora ruske sigurnosne službe FSB. Vila je obično bila zabranjena za neslužbene osobe, a po dolasku na imanje osoblje je moralo predati svoje mobilne telefone. Brižati je napomenuo da su naoružani FSO ronioci patrolirali i privatnim plažama. Nadalje, naveo je da čak i rukovatelj stroja za pranje rublja mora biti pripadnik časničkog staleža. Istupio je iz FSO-a zbog protivljenja sukobu u Ukrajini.