PUTIN PRVI PUTA IZAŠAO IZ RUSIJE OD KAKO TRAJE RAT – EVO I ZBOG ČEGA (FOTO)

0

O tome šta je sve trenutni rat na području Ukrajine uzrokovao i kako je i na koji način promenio celi svet, ne treba mnogo pričati. Sve uvedene sankcije Vladimiru Putinu i Rusiji su se na neki način vratile, ali u duplo goroj meri jer se sada celi svet suočava sa ogromnom ekonomskom i političkom krizom koja se ne pamti još od takozvane “Velike depresije” 1930-tih godina.

Putina ne treba također preterano predstavljati, jer sav njegov život je ionako jedna velika misterija. Verovatno niste razmišljali ovako, ali veliki broj ljudi nije znao da predsednik Rusije nije izašao iz Rusije i granica SSSR-a od kako traje rat, što je u neku ruku i logično. Sada je to ipak uradio, a saznajte u nastavku teksta i zbog čega!

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u posetu Iranu, gde će imati odvojene sastanke sa predsednicima Irana i Turske, kao i trilateralni sastanak. Kada je u pitanju Iran, plan je prvo da održi sastanak sa predsednikom Ebrahimom Raisijem, a zatim i sa verskim vođom, Alijem Hamneijem. Mnogi su komentarisali zašto je to sve organizovano.

Prvo što je mnogima koji prate političku situaciju palo na um je to da Iran treba da postane član takozvanog BRIKSA pa se sada analiziraju ekonomski, politički i vojni odnosi. Politički analitičar iz Srbije Radun je ovu situaciju komentarisao na sledeći način: “Ovo je proboj u izolaciji koju je Zapad nametnuo Putinu. Zemlje Afrike, Kina, Indija, Meksiko, Brazil nisu uvele sankcije Rusiji. Čak i američki analitičari govore da ih nije svet sledio u sankcijama. Mislim da je razlog što su došli Iran, Rusija i Turska na isto mesto jeste Sirija. To je zajednička tačka gde su ove zemlje zainteresovane. Podsetimo da je Rusija spasila Siriju od islamskih država”.