PUCANJE KOŽE, TRNCI ILI ISPADANJE KOSE SU PRVI ZNAKOVI: Evo šta vam telo govori!

0

Zdrava ishrana i redovna aktivnost je nešto najbitnije za zdravlje. Isto tako to dvoje itekako može biti povezano sa našim zdravljem, ali i raspoloženjem. Zaista nije čudo što smo mrzovoljni ili negativni s obzirom kakvim životom živimo, šta sve unosimo u svoj organizam. Ali, za sve postoji rešenje koje polazi od samih nas i naše odgovornosti i odlučnosti za promenu.

Vitamini i minerali su itekako jako važni kao što su i proteini, ugljikohidrati i masti. Oni također donose dobre benefite sa sobom. Ukoliko nam vitamini i minerali nedostaju, može doći do razniv vrsta promena na koži, a te promene ne treba pustiti da pređu u problem. Zato, ukoliko primetite pucanje i guljenje kože, očito je da vam fali vitamina B.

Isto ako B12 vitamin je jako važan za svakoga. Može se naći u mesu, ali ukoliko ste vegan ili vegeterijanac, nećete moći dobiti ovaj nutrijent iz biljaka, pa zato morate kupiti određene suplemente. Vitamini B su jako važi, zato morate da ih unosite što više možete. Simptome guljenja kože mogu uzrokovati manjak cinka, željeza i drugih minerala. nadoknadili, potrebno je da jedite stvari poput kikirikija, mahuna, lososa, jaja, rakova, školjki, leće, blitve, tunjevine i sličnih namirnica, jer one sadrže i druge važne nutrijente koji su vam bitni.

Pojave kao recimo crveni osipi na licu, akne, trnci, peckanja u rukama, gubitak kose, depresija, anksioznost, anemia, umor i hormonska neravnoteža su također vezani za prehranu i manjak pomenutih vitamina.