Prvi simptomi NAJGORE BOLESTI se primjete na rukama: EVO kako ga prepoznati, ODMAH PROVJERITE OVO! – Savjeti za deset
Trenutno Vijesti

Prvi simptomi NAJGORE BOLESTI se primjete na rukama: EVO kako ga prepoznati, ODMAH PROVJERITE OVO!

U posljednje vrijeme je zdravlje u fokusu svih ljudi na planeti ali isključivo zbog pandemije korona virusa a ,mnoge druge bolesti su zanemarene. Prije korone a i sada jedna od bolesti koja završava najčešće sa smrtnim ishodom su one zloćudne, a najgore je kod njih je  što se vrlo rijetko otkriju na vrijeme i oboljeli dođu kod doktora kada im se više ne može pomoći.

Preventiva je u svemu najbitnija i svi bismo trebali ići na redovne kontrole kod ljekara ali sada je to prosto nemoguće jer su doktori postali skoro nedostupni za sve osim za kovid pacijente. Zato je potrebno da svi sami mnogo više obratimo pažnju na simptome koje nam naš organizam šalje i da osluškujemo šta nam tijelo poručuje.

Ti znakovi se prvo pojavljuju na našoj koži i noktima kao i na očima. Ipak na dijelu tijela koji najviše koristimo a to su naše ruke mogu se pojaviti neki znakovi koji upućuju da se naše tijelo bori sa zloćudnom bolesti. Ako su vaše šake konstantno suhe i to bez obzira što ih stalno mažete hidratantnim kremama potrebno je da s ejavite ljekaru i kažete mu z ataj problem i saslušate njegovo mišljenje.

. Drugi simptom koji bi mogao ukazivati na neke ozbiljne zdravstvene probleme a koji se očituje na našim rukama odnosno šakama je njihova otečenost ili nadutost. Ako pored ovih simptoma osjećate stalan umor i malaksalost ili ste naglo počeli mršavjeti i gubiit kilograme a niste na dijeti onda je sve to veliko upozorenje da trebate posjetiti ljekara.

Oglasi – Advertisement