PROVERITE SVOJ IQ: 90% Ljudi ne može naći lica na ovoj slici – SVI GREŠE U JEDNOM! Da li ste vi pametniji?

0

Već smo do sada imali nekoliko testova i mozgalica pomoću kojih možete da provjerite svoju moć zapažanja ali i fokusiranost na detalje. Inače ova vrsta zabave ima veliki broj poklonika koji uživaju riješavajući različite enigme, testove, pitalice i mozgalice.

Na internetu ih moižete pronaći jako veliki broj a u njima možete uživati i na neki se način osloboditi stresa posebno u ovo teško vrijeme pandemije korona virusa. Svima nam se desilo da ne vidimo neke stvari koje nam se bukvalno nalaze ispred nosa ili da ostavimo neku stvar na jedno mjesto i sigurni smo da se tu ona i dalje nalazi ali je ne možemo pronaći.

Mnogi se zabrinu da nisu postali zaboravni, ali se ne radi o tome, nego smo jednostavno preopterećeni i neke stvari radimo automatski bez puno razmišljanja. Slična stvar je i sa mozgalicama na kojima je zadatak pronaći određenu stvar i mi se samo na to fokusiramo i kada ne uspijemo u tome osjećamo se frustrirano i iznerviramo se. Naš je savjet da se u tim situacijama malo odmaknete od svega i odmorite pa nakon nekog vremna ponovo probate.

Vizulene zagonetke poput ove pomažu ljudima da vježbaju obraćanje pažnje na detalje jer se njima mozak stimuliše da pronalazi riješenja sve brže. Konkretno u ovom primjeru se traži da pronađete koliko lica se nalazi iza ove dvije žene. Iako vam se na prvi pogled čini da na slici nema lica sem njihovih, to nije tačno. Potrebno je samo da posmatrate detalje i da otvorite svoj um i vidjet ćete da se na slici nalaze još tri lica.