Pripadnice Europske Unije otvaraju svoje granice turistima – Pogledajte o kojim je državama riječ i gdje ćete moći sve da putujete ovog ljeta! – Savjeti za deset
Vijesti

Pripadnice Europske Unije otvaraju svoje granice turistima – Pogledajte o kojim je državama riječ i gdje ćete moći sve da putujete ovog ljeta!

Samim popuštanjem mjera opreza o korona virusu mnoge države koje pripadaju Europskoj Uniji su odlučile da je vrijeme da se granice Evrope ponovno otvore za turiste koji žele da provedu ljetovanje na njihovim destinacijama.

Od samog saznanja za koronu virus u mjesecu januaru mnogi od nas su se počeli zapitkivati da li će virus imati uopće uticaja na ostatak svijeta i kako bi to moglo da se odnosi na ljetni turizam Evrope.

Ali, kao što smo mogli i da očekujemo, COVID-19 virus je uspio da napravi veliku zbrku na svijetu i uzrokovao razne probleme, tako da su granice država Evrope, ali i ostatka svijeta, bile zatvorene na neko vrijeme.

Grčka je odlučila da svoje granice otvori na datum 15. juna, kada će turisti iz Njemačke, Kipra, Izraela, Balkana i zemalja sa Baltičkog područja moći da provedu ljeto na njihovim prelijepim plažama.

Negativan test na COVID-19 virusa koji je star maksimalno 24 sata je neophodan kako bi bilo koja osoba mogla ući unutar granica Grčke, ili će morati da idu u obavezni karantin u trajanju od 14 dana.

Oglasi – Advertisement