Prošlo je osam dana otkako je nestao Ivica Golubović (39) iz Prijepolja, za kojim njegova obitelj, zajedno s prijepoljskim mjesnim naseljem Zalug, aktivno traga. Navečer 3. prosinca, u nedjelju, Ivica je nešto iza 22 sata otišao iz svoje kuće. i netragom nestao. Neposredno prije iznenadnog nestanka sjedio je ispred računala. Zanimljivo je da je za sobom ostavio svoje telefone i osobne dokumente koji su ostali nedirnuti na stolu u njegovoj kući.

Čim su roditelji doznali da ga nema i osjetili da nešto nije u redu, odmah su obavijestili nadležne o njegovom nestanku. Kako bi otkrili eventualne tragove, policija je zaplijenila telefone koji su ostali u kući i prevezla ih u Čačak na otključavanje. Milojica, Ivičin otac, izražava zabrinutost i strepnju je li otkriveno nešto sumnjivo. I pored neumorne potrage koju vodi Milojica, uz pomoć rodbine, prijatelja i komšija iz prijepoljskog sela Zalug u kojem žive, nema pomaka, a zabrinuti otac ostaje razočaran.

Sa samo tridesetak ljudi, naša radna snaga je ozbiljno ograničena, što nas čini neučinkovitima bez pomoći određenih službi. Ja se žarko nadam da će jedna od ovih službi uslišiti moju molbu i pomoći mi u pronalasku mog nestalog djeteta, kako je izrazio izmučeni otac. Ivicu opisuju kao izuzetnu osobu, bez ikakvih naznaka u svakodnevnom životu da će se tako nešto dogoditi. Dotični mladić ima značajnu i vrlo odgovornu ulogu u željezničkoj industriji, jer je više od deset godina posvetio svom radu u tvrtki.

Milojica je zaključio izrazivši nepokolebljivu odlučnost da ga traži svim svojim snagama. Međutim, priznao je da ne može sam izvršiti ovaj zadatak i da mu je očajnički potrebna pomoć.