Prepoznajete li pevačicu sa fotografije? – Nene hitove i danas obožavaju svi! (FOTO)

0

Često se vraćamo u doba bivše Jugoslavije kako u medijima, tako i u privatnim životima jer nam je sve jasnije i jasnije da život nije kao što je nekad bio i postaje sve neizvjesnije da li ćemo moći preživjeti na Balkanu i živjeti bezbjedno uz sve tenzije, neimaštinu, bolest, korupciju i nepotizam.

Srećom, umjetnost nikad ne umire osim ako se na nju zaboravi, a na našim prostorima narod ne da da se prošlost zaboravi kada su u pitanju filmovi, muzika i knjige. Danas ćemo s vama podijeliti fotografiju mnogima omiljene pjevačice kojima je obilježila djetinjstvo i mladalačke godine svojom muzikom.

Na slici ispod možete vidjeti jednu pravu prirodnu ljepoticu koja izgleda skoro kao djevojčica, a jako dugo je aktivna na muzičkoj sceni južnoslavenskih zemalja. Ukoliko još niste uspjeli da provalite ko je, možemo vam samo reći da je to poznata pjevačica Doris Dragović, a sigurni smo da vam to ime nije nimalo strano. Da, Doris je još uvijek aktivna i nedavno je na društvenim mrežama podijelila ovu sliku koja pokazuje da je ona uvijek bila lijepa, što je dokaz da se svi volimo vratiti u neka bezbrižnija i lakša vremena mladosti kada se nije previše brinulo i razmišljalo o nekim stvarima.

Uz njenu muziku su brojne generacije plakale i smijale se, a ona je i dalje jako poznata i voljena gdje god nastupa još od 1980-ih kad se proslavila svojim nastupom na Eurosongu davne 1986. godine kad je oduševila ljude širom svijeta, a naročito u svojoj rodnoj državi Jugoslaviji. Šta vi mislite o ovome?