Rođen 6. prosinca 1949. u Sarajevu, Vlado Pravdić poznati je glazbenik podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, poznat po svojim doprinosima bendovima poput Indexa i Bijelog dugmeta. Dolazeći iz loze glazbenika, krenuo je na svoje klavirsko putovanje u dobi od šest godina. Unatoč svom glazbenom podrijetlu, nakon završene srednje glazbene škole skrenuo je s konvencionalnog puta i odlučio se za fiziku, te je u konačnici stekao vještinu u tom predmetu.

Nakon sedmomjesečnog angažmana u Ambasadorima, upustio se u svoj prvi značajniji glazbeni pothvat. U proljeće 1971. prelazi u Indexe, preuzimajući mjesto Ranka Rihtmana, koji je napustio bend. Od njega u Indexe dolazi Enco Lesić i tu ostaje do jeseni, kada se bendu ponovno pridružuje Vlado Pravdić. Taj se obrazac još jednom ponavlja odlaskom Lesića i povratkom Pravdića pred ljeto 1972. Vlado Pravdić ostaje član Indexa do 1973. kada prelazi u grupu Jutro. U to vrijeme budući sastav Bijelo dugme nosi drugačije ime.

Nakon odsluženja vojnog roka, Vlado Pravdić je od jeseni 1976. pauzirao u Bijelom dugmetu. Za to vrijeme privremeno ga je zamijenio Laza Ristovski iz grupe Smak. Međutim, Pravdić će se kasnije ponovno pridružiti grupi 1984. godine i ponovno preuzeti ulogu punopravnog člana. Djevojek su ga obožavale i smatran je najljepšim članom kultnog benda. Nakon turneje 1987. godine, Pravdić je odlučio rastati se od Bijelog dugmeta i posvetiti se radu na računalu. S bendom će se još samo nekoliko puta pojaviti na većim koncertima. Živio je jedno vrijeme u Palm Desertu, Kalifornija, u Sjedinjenim Državama.

Prema izvorima “Avaza”, Vlado Pravdić, talentirani klavijaturist popularnog benda “Bijelo dugme”, preminuo je u ponedjeljak navečer u Splitu. Žalosnu vijest bosanskohercegovačkim medijima javio je izvor  od povjerenja. Dana 6. prosinca, dan prije svog 74. rođendana, preminuo je. Posljednjih nekoliko mjeseci hrabro se borio s teškom bolešću. Posljednjih godina Pravdić je boravio u Splitu.