Trenutno Vijesti

Predsjednik Srbije gura KOLA po cesti: OVO je HIT video, a kad vidite sa kojim političarem je morao gurati, umrijet ćete od smijeha (VIDEO)

Aleksandar Vučić, čovjek koji je na funkciji predsjednika Srbije je jedan od najpoznatijih političara u regionu. On je u politiku ušao jako mlad i brzo je napredovao u stranci koju je osnovao Vojislav Šešelj, Srpskoj radikalnoj stranci.

Iako su u mnogo čemu njih dvojica imali iste stavove u nekim su se stvarima i razilazili a treba napomenuti i da obojica imaju ogroman ego i nijedan od njih nije mogao trpiti da onaj drugi ima veće ovlasti pa je Vučić napustio ovu i osnovao svoju Srpsku naprednu stranku u kojoj je i danas predsjednik.

Vučić ima za mnoge malo čudnu politiku jer je i dalje u dobrim odnosima sa Šešeljom koji je i osuđeni ratni zločinac i veliki nacionalista koji pripada krajnjoj desnici a u isto vrijeme Aleksandar nastoji da se dodvori i zapadnim zemljama. Mnogi se još uvijek sjećaju nekih njegovih izjava koje je davao u vrijeme kada je na našim prostorima buktio rat a koje pokazuju da on sada zastupa potpuno drugačije stavove nego što je to bio slučaj tada.

Na internetu se pojavio i jedan urnebesan video snimak koji je nastao davno dok je još uvijek bio u Šešeljevoj stranci. Njih dvojica su zajedno autom išli na jednu javnu tribinu n akojoj su trebali držati govore a bilo je jako ružno vrijeme, padao je snijeg a put je bio loš i oni su autom zapali u snijeg. Snimak pokazuje kako Šešelj i Vučić zajedničkim snagama guraju Audi 100 a snimak je nastao u februaru 1996. godine. Kažu da je tada Vučić rekaao da ako ikada postane predsjednik prva će mu zadaća biti izgradnja puteva.

Oglasi – Advertisement